Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στην Ηγουμενίτσα

Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στην Ηγουμενίτσα



Θεσπρωτές και Θεσπρωτοί, Συμπατριώτες μου,

Φίλες και Φίλοι,



Είμαι συγκινημένος που είμαι δίπλα σας, σε αυτή τη συγκέντρωση. Σας ευχαριστώ γι’ αυτή την αγάπη. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου γι’ αυτή την υποδοχή. Την Κυριακή θα κερδίσουμε. Σας ευχαριστώ γι’ όλα. 



Από την εποχή ακόμα που ήμουν Νομάρχης σταθήκατε δίπλα μου. Σας ζήτησα τη δύναμή σας και μου την δώσατε. Σας ζήτησα τον αγώνα σας και μου τον δώσατε. Και μου δώσατε το πιο σημαντικό: Την αγάπη σας. Μαζί με την αγάπη για την Θεσπρωτία μας, την Αγάπη για την Ελλάδα μας.



Σήμερα, πάλι από δω, ζητάω από εσάς αγώνα και δύναμη! Εσείς με ξέρετε. Όλη η Ηγουμενίτσα με ξέρει, ολόκληρη η Θεσπρωτία με γνωρίζει. Για το αύριο των παιδιών μας. Στεκόμαστε όρθιοι μαζί σε αυτές τις δύσκολες ώρες. 

Παίρνουμε κουράγιο για νέους αγώνες, μεγαλύτερους, σπουδαιότερους… Για την Θεσπρωτία, για τους Θεσπρωτούς.



Και τώρα, από δω που βρίσκομαι σήμερα, σας λέω ότι θα κερδίσουμε και την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Την Κυριακή δεν είναι εκλογές μόνο για την επόμενη τετραετία… Αφορά το μέλλον του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες! 

Μαζί θα δώσουμε τη μάχη, μαζί θα την κερδίσουμε!



Φίλες και Φίλοι,



Μια ανάσα είμαστε για να διαχειριστούμε, μέσα από την κάλπη, το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας, το δικό μας μέλλον.



Μιά ανάσα πριν αποφασίσουμε σαν ελεύθερος και δημοκρατικός λαός, με την υπευθυνότητα που πρέπει να μας διακρίνει τούτες τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας. 



Η τύχη αυτής της χώρας θα κριθεί στην κάλπη. Στην οποία οφείλουμε να οδηγηθούμε, με το χέρι στην καρδιά, με το βλέμμα στο σίγουρο μέλλον, με καθαρή άποψη και συνείδηση. 

Εμείς θα αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να βαδίσουμε μπροστά ή εμείς θα αποφασίσουμε να οδηγήσουμε την πατρίδα 50 χρόνια πίσω, όπως με βεβαιότητα, έχουν αποφασίσει οι εχθροί της χώρας, που καθοδηγούν τους πλέον επικινδύνους και ανεύθυνους υπηρέτες και θαυμαστές του σύγχρονου λαϊκισμού.



Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, 



Δεν δικαιούται κανένας να πειραματίζεται με την δική μας χώρα. Δεν δικαιούται κανείς να συνδράμει σ’ αυτούς που θέλουν την πατρίδα μας εκτός ευρωπαϊκής ένωσης. Έξω από τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η οποία, παρά τη σωρεία λαθών κάποιων ηγετών που τους έλαχε, σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, είναι η μόνη δύναμη δημοκρατίας και ειρήνης των λαών.

Στο χέρι όλων των ευρωπαίων είναι ν’ αναγκάσουν αυτούς τους ηγέτες να ταυτιστούν με το γενικό συμφέρον. 



Αυτές τις μέρες ζούμε μία καταιγίδα υποσχέσεων, που δεν την έχει ζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός. 



Υπόσχονται, υπόσχονται! 

Υπόσχονται χρήματα που δεν υπάρχουν. 



Γι’ αυτό ακούστε με: Αυτές οι εκλογές είναι εκλογές ανάμεσα σε δυο κόσμους, τελείως διαφορετικούς. Πρέπει ο κόσμος να το καταλάβει. Κι έχει σημασία. Ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.

Βάλτε στην άκρη τις πολιτικές σας πεποιθήσεις, ξεχάστε τι ψηφίζατε χθες. Αυτή η ψήφος θα είναι καθοριστική για την ζωή μας. Η ψήφος μας θα καθορίσει και το μέλλον της χώρας! 

Η μόνη πολιτική δύναμη που θέλει και μπορεί να μας βγάλει οριστικά από την κρίση είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο Αντώνης Σαμαράς. 



Είναι η μόνη εγγύηση για 

· την ανάπτυξη

· να κερδίσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη

· να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια



Ας δώσουμε γι΄ αυτό την Κυριακή τη νίκη στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μια νίκη που δεν θα είναι, ούτε θα αφορά μια παράταξη, ένα κόμμα ή κάποιους πολιτικούς αλλά απλά όλους τους Έλληνες, όλες τις Έλληνιδες, όλα τα ελληνόπουλα. 

Αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θέλει να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη ενάντια στα διάφορα ξένα συμφέροντα που θέλουν να επιβάλλουν το γνωστό λόμπι της δραχμής. 



Φίλες και Φίλοι.

Θεσπρωτές και Θεσπρωτοί.



Όπως επισήμανα χτες και στους Φιλιάτες, σήμερα ο Έλληνας έχει εξασφαλισμένες κάποιες προϋποθέσεις.

Προϋποθέσεις που διασφάλισε ο πρωθυπουργός της χώρας ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ο οποίος δεσμεύεται για:

· Τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 25% στο 15%

· Την σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7% το 2015 και μέσα στη διετία να φτάσει στο 1% του προϋπολογισμού

· Την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης αφού πλέον έχει δημιουργηθεί η βάση δεδομένων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

· Την μείωση του ανώτατου συντελεστή από το 43% στο 35%.

· Να δώσει τέλος στις αδικίες που επέβαλλαν τα μνημόνια και οι δανειστές

· Να δώσει τέλος οριστικό στις μειώσεις των συντάξεων

· Να αποκαταστήσει την ισόβια σύνταξη

· Να προστατέψει από κάθε διεκδίκηση ή πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία

· Να επιβάλλει την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.



Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, 



Επιτρέψτε μου για λίγο να αναφερθώ και στα δικά μας προβλήματα, τα τοπικά, οι λύσεις των οποίων, θα είναι ο στόχος μου, η μέριμνα μου, το χρέος μου:

Ο χρόνος μου επιτρέπει να εκφέρω αυτά συνοπτικά. Η Θεσπρωτία, έχει καταστεί ο κύριος κόμβος συγκοινωνιών και μεταφορών της Ευρώπης



· Γι’ αυτό και πρέπει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από κέντρο διερχομένων να καταστεί μοχλός ανάπτυξης της Θεσπρωτίας

· Πρέπει και θα πιέσω προς την κατεύθυνση αυτή μ’ όλες τις δυνάμεις, να ολοκληρωθούν οι φάσεις εργασιών του λιμανιού, για να δοθεί έμφαση στις υποδομές φιλοξενίας πολλών και μεγάλων κρουαζιερόπλοιων. Οι επιβάτες των οποίων θα οδηγηθούν στο εσωτερικό της χώρας, αφού και αυτές τις αναγκαίες υποδοχές τις βελτιώσουμε



· Επιτέλους μια μαρίνα να βγει από τα ράφια των ψεύτικων δεσμεύσεων και εξαγγελιών. Δεν είναι, δυνατόν, στο μεγαλύτερο σ’ έκταση και κίνηση λιμάνι, να μην έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν τα μέσα του υψηλού τουρισμού





· Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, χρόνος που θα αναπληρωθεί με έργα. Ο τουρισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Θεσπρωτίας και η ανάπτυξη του βασικός μας στόχος. 

Ένας στόχος που θα δώσει θέσεις εργασίας, δημιουργία περισσότερων επιχειρήσεων και ζωντάνια στην αγορά.

Το διαμάντι της Ηπείρου ήρθε ο καιρός να λάμψει. Η νεολαία της Θεσπρωτίας θα έχει λόγο.

Ένα λόγο να ζει, να εργάζεται, να δημιουργεί, να φτιάχνει οικογένεια και να ονειρεύεται με ασφάλεια και αισιοδοξία. 

Δεν θα χρειάζεται να ετοιμάζει βαλίτσες για τα μεγάλα αστικά κέντρα ή ακόμα χειρότερα για το εξωτερικό . 

Η νεολαία μας είναι το μέλλον μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε το καλύτερο αύριο. Μέσα από σκληρή εργασία θα αναπτύξουμε τις συνθήκες για μια Θεσπρωτία με τουρισμό, με τουρίστες που θα απολαμβάνουν τη φιλοξενία μας, τον πολιτισμό μας, τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. 



· Η λειτουργία της Εγνατίας, θα πρέπει να είναι υπόθεση και δικιά μας. Θα επιβάλλουμε να έχουμε και εμείς λόγο στις πολιτικές αυτής της λειτουργίας. Για παράδειγμα δεν θα επιτρέψουμε τα διόδια να δράσουν απαγορευτικά στην διακίνηση όλων των τροχοφόρων.



· Το ίδιο πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα ναύλα κίνησης του λιμανιού.





· Χρέος μου και χρέος όλων μας είναι να επιβάλλουμε τις απαραίτητες υποδομές που θα επιτρέψουν πια, με ευρωπαϊκές και παγκόσμιες προδιαγραφές την ολοκλήρωση, στη Θεσπρωτία των συνδυασμένων μεταφορών. 



· Ασφαλώς και η ίδρυση του περίφημου ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, που για δεκαετίες το συζητούν οι αρμόδιοι του τόπου, θα πρέπει να γίνει άμεσα πράξη.

· Χρόνια τώρα ακούμε για τον ποδηλατικό τουρισμό. Μόνο, που την πρόταση του παραλιακού ποδηλατοδρόμου, από τη Σαγιάδα μέχρι την Πέρδικα, δε την άγγιξε κανείς μέχρι σήμερα. Είναι ένα έργο που δεν απαιτεί πολλά χρήματα και πεποίθηση μου είναι πως θα το πετύχουμε 



Αγαπημένοι μου συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.



Θέλω τελειώνοντας από το βήμα να σας καταστήσω αρωγούς της μεγάλης μου αυτής προσπάθειας για ένα καλύτερο θεσπρωτικό αύριο.



Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την σημερινή σας παρουσία εδώ. 



Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα και την καθεμιά. Και εκείνους που αγωνίζονται μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια, τους πιο παλιούς, τους πιο νέους, αυτούς που στάθηκαν δίπλα μου για πρώτη φορά. Να είστε όλοι καλά!

Σας Ευχαριστώ όλους.



Με τη νίκη!

Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στην Ηγουμενίτσα Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.