«Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας»

«Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας»


Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΠΕΝΕΝ αναφορικά με την Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας

Παρά τις συνεχείς καταγγελίες μας που αφορούν σωρεία παραβιάσεων για ελλιπείς οργανικές συνθέσεις, καθημερινές παραβιάσεις στις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των πληρωμάτων, καταστρατήγηση της ωριαίας διακοπής μεταξύ της 3ης και 6ης ώρας, ουδέποτε ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑ και τις Λιμενικές αρχές Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληρωμάτων και των επιβαινόντων.

Με το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 24/5-1-2015 έγγραφο του Σωματείου Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων «Ο Άγιος Σπυρίδων» καταγγέλλεται μια ακόμη παραβίαση ωραρίου εργασίας. Στις 28/1/2015 η Λιμενική αρχή Κέρκυρας ενέκρινε έκτακτα δρομολόγια για το Ε/Γ-Ο/Γ «Αγία Θεοδώρα» καλώντας το πλήρωμα σε επιφυλακή (standby) από τις 8.00 το πρωί (λόγω του ατυχήματος του Ε/Γ-Ο/Γ «NORMAN ATLANTIC») και δίνοντάς του δρομολόγια έως τις 01.30 την νύχτα αναγκάζοντας έτσι το πλήρωμα να εργάζεται πέραν και των 18 ωρών συνεχώς, παραβλέποντας τους κανόνες ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των Ναυτεργατών και των επιβαινόντων. Η Λιμενική αρχή Κέρκυρας τροποποιεί, όποτε και όπως εξυπηρετεί τις πλοιοκτήτριες εταιρίες, τα εγκεκριμένα ετήσια δρομολόγια της Πορθμειακής γραμμής παραβιάζοντας κάθε κανόνα ασφαλείας.

Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ για ουσιαστικούς ελέγχους στην εν λόγω Πορθμειακή γραμμή, την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας και των κανόνων ασφάλειας της ναυσιπλοΐας.
Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος Νταλακογεώργος Αντώνης

Ο Γεν. Γραμματέας Κροκίδης Νικόλαος
«Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας» «Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.