Να γίνει πλήρης αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας ξεκινώντας από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Να γίνει πλήρης αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας ξεκινώντας από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.


Ο πρόσφατος σεισμός στη Λευκάδα ανέδειξε, για άλλη μια φορά, την ανάγκη για λήψη ουσιαστικών μέτρων αντισεισμικής προστασίας σε όλα τα κτίρια, ιδιαίτερα όμως εκεί που συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός ανθρώπων, όπως είναι τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Είναι γνωστό, ότι η Ελλάδα είναι η πλέον σεισμογενής χώρα της Ευρώπης, καθώς σε αυτήν εκλύεται το 50% της σεισμικής ενέργειας.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες όλων των αστικών κυβερνήσεων

που, και σε περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης και σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, αδιαφορούν και δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων λαϊκών οικογενειών.

Ο λόγος που οι κυβερνήσεις δεν λαμβάνουν μέτρα αντισεισμικής θωράκισης όπως και δεν κατασκευάζουν αντιπλημμυρικά έργα είναι ότι αυτά δεν είναι κερδοφόρα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτούν έργα με κριτήρια

τι συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους, γιατί αυτών τα συμφέροντα υπηρετούν σε βάρος των δικών μας αναγκών.

Στο Δήμο μας, υπάρχουν δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που έχουν κατασκευαστεί με τους παλιούς αντισεισμικούς κανονισμούς και είναι εν δυνάμει επικίνδυνα (π.χ. σχολικό συγκρότημα 1ου λυκείου). Χρειάζεται να ελεγχθούν όλα τα κτίρια άμεσα και να γίνουν και οι αναγκαίες στατικές ενισχύσεις ώστε να πληρούν τους όρους ασφάλειας και αντισεισμικής προστασίας.

Τόσο η Δημοτική αρχή, όσο και η Περιφέρεια Ηπείρου αδιαφόρησαν για την αντισεισμική προστασία, γιατί και αυτοί επιλέγουν έργα, ανάλογα με το τι συμφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας, όπως και τα αντιπλημμυρικά, είναι διπλά ωφέλιμα, γιατί, εκτός από την ασφάλεια των κατοίκων, μπορούν να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Να δώσουν δουλειά σε χιλιάδες οικοδόμους, μεταλλεργάτες, τσιμεντεργάτες που είναι άνεργοι ή κινδυνεύουν με απόλυση.

Είναι έργα που είναι απαραίτητα για τη ζωή μας αλλά δε γίνονται γιατί τον έλεγχο της οικονομίας και την πραγματική εξουσία την έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που επιλέγουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα πού και πότε θα γίνουν οι επενδύσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους του Δήμου μας να συμπαραταχθούν μαζί μας για να διεκδικήσουμε μέτρα ουσιαστικής αντισεισμικής θωράκισης.
  • Να ελεγχθούν τα δημόσια κτίρια και οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι και να γίνουν οι αναγκαίες στατικές ενισχύσεις
  • Να συγκροτηθεί Ενιαίος Φορέας Αντισεισμικής Θωράκισης, με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινές διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί
  • Να συγκροτηθεί Δημόσιος Φορέας κατασκευών για την υλοποίηση των έργων αντισεισμικής θωράκισης.


Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας
Να γίνει πλήρης αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας ξεκινώντας από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Να γίνει πλήρης αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων στο Δήμο Ηγουμενίτσας ξεκινώντας από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.