ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Την 21-10-2015 υποβλήθηκε ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, γραφείο Γενικού Γραμματέα η χωρίς ημερομηνία Αναφορά – Καταγγελία του Μηνά Παππά και λοιπών 7, με την ιδιότητά τους των μελών του Δημοτικού Συνδυασμού «Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση του Δήμου Φιλιατών» και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλιατών, για τη δήθεν παράνομη λειτουργία του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ, που εκπορεύεται από τις παράνομες πράξεις ή παραλείψεις ημών, που συμμετέχουμε ο μεν πρώτος ως Πρόεδρος, οι δε λοιποί ως μέλη της πλειοψηφίας.

Το περιεχόμενο της εν λόγω Αναφοράς – Καταγγελίας αρνούμαστε στο σύνολό της ως αναληθές και αβάσιμο για τους παρακάτω λόγους:

Το συγκεκριμένο θέμα της απόδοσης ευθυνών, σχετικά με την υπεξαίρεση τροφίμων κ.λ.π θέματα δυσλειτουργίας στον Παιδικό Σταθμό, συζητήθηκε μία και μοναδική φορά στη συνεδρίαση του Δ.Σ της 23-07-2015, οπότε και λήφθηκε η με αριθμό 32/2015 απόφαση. Την 20-08-2015 δεν πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση γι αυτό αλλά ούτε για άλλο θέμα, πρόκειται δηλαδή απλά και μόνο για εσφαλμένη αναγραφή της ημερομηνίας στο σώμα της απόφασης, την οποία προσπαθεί η αντιπολίτευση να εκμεταλλευτεί εις βάρος μας και βεβαίως εις βάρος της λειτουργίας του Νομικού Προσώπου καυχούμενη ότι αποκάλυψε «εγκλήματα», ενώ στην πραγματικότητα ψάχνει φαντάσματα, ενδεχομένως για την να καλύψει τη δική της ανεπάρκεια στην προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Ομοίως η απόφαση επί του συγκεκριμένου θέματος ελήφθη κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα, το δε λάθος αυτό στο σώμα της απόφασης, όπως και το ως άνω λάθος στην ημερομηνία, διορθώθηκε ευθύς μόλις διαπιστώθηκε με ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της με αριθμ. 32/2015 απόφασης, στην οποία και καταγράφηκε η άποψη και τα ονόματα όσων μειοψήφησαν. Η ορθή δε αυτή επανάληψη της απόφασης έγινε αρμοδίως από το γραμματέα – πρακτικογράφο του Δ.Σ και όχι από εμάς, που όπως οι αναφέροντες – καταγγέλλοντες συμμετείχαμε στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, διατυπώσαμε την άποψη μας και ψηφίσαμε και ουδέν περισσότερο, μην έχοντας άλλωστε καμιά δικαιοδοσία επι της καθαρογραφής της απόφασης. Αποστολής της στην Αποκεντωμένη κ.λ.π.

Περαιτέρω ναι μεν στο πόρισμα της Ε.Δ.Ε καταλήγει ότι πειθαρχικώς υπεύθυνη για μια πράξη τυγχάνει ένας υπάλληλος πλήν όμως το Συμβούλιο, μετά από μελέτη όλων των στοιχείων του φακέλου της υπόθεσης και διαλογική συζήτηση αποφάσισε, κατά τα ως άνω, την επιβολή πειθαρχικής ποινής και στις λοιπές εμπλεκόμενες υπαλλήλους σύνολο τέσσερις.

Τέλος σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ τηρούνται πρακτικά σχετικά με όλα τα θέματα που συζητούνται, στα οποία σημειώνονται περιληπτικά με όλα τα θέματα που συζητούνται, στα οποία σημειώνονται περιληπτικά μεν αλλά με πιστότητα οι εισηγήσεις, οι διατυπωθείσες απόψεις και αποφάσεις και γίνεται μνεία σε τυχόν μειοψηφία, ενώ οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από διαλογική συζήτηση και ψηφοφορία, ο δε περί αντιθέτου ισχυρισμός περί μη τήρησης πρακτικών και περί διαστρέβλωσης των αποφάσεων είναι ψευδέστατος και κακοήθης, προβαλλόμενος με σκοπό να δημιουργηθούν εντυπώσεις, δεδομένου μάλιστα ότι η μη τήρηση πρακτικών γίνεται από γραμματέα, ορισθέντα δημοτικό υπάλληλο, χωρίς ευθύνη του Προέδρου ή των μελών, ούτε της πλειοψηφίας ούτε της μειοψηφίας.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει αναμφισβήτητα, ότι η εν λόγω αναφορά – καταγγελία είναι ψευδέστατη, υποβληθείσα από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, με προφανή, μοναδικό σκοπό να μας πλήξει πολιτικά και να εμποδίσει το έργο μας και την εκπλήρωση των σκοπών του ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ, ειδικά τη νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία του παιδικού σταθμού Φιλιατών, προσβάλει δε βάναυσα την προσωπικότητα μας, ώστε επιφυλασσόμαστε ρητά να ζητήσουμε την προστασία αυτής και την απόδοση των ευθυνών που αναλογούν στους καταγγέλλοντες. 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.