Η Λαϊκή Συσπείρωση Παραμυθιάς για την αύξηση των δημοτικών τελών

Η Λαϊκή Συσπείρωση Παραμυθιάς για την αύξηση των δημοτικών τελών


Οι μεν (της συμπολίτευσης) ψήφισαν με τα δύο χέρια αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη, υποσχόμενοι μειώσεις… Οι δεν (της μείζονος αντιπολίτευσης) καταψήφισαν τις αυξήσεις, όχι επειδή διαφωνούσαν με αυτές, αλλά επικρίνοντας την προχειρότητα και την αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής…

Πάντως, όσα διαχειριστικά τερτίπια και αν σκαρφιστούν, η αλήθεια δεν κρύβεται. Σε μια περίοδο οξύτατης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, όπου τα λαϊκά στρώματα (εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροί επαγγελματίες και αγρότες) έχουν γονατίσει, ο Δήμος μας προχωρά σε μια ακόμη αύξηση δημοτικών τελών, στοχεύοντας ειδικά στους πιο αδύνατους και στους κατοίκους των περιοχών του Αχέροντα και του Σουλίου.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Δεκέμβρη ήταν αποκαλυπτική και διδακτική για τον ρόλο που παίζει η Δημοτική Αρχή. ρόλο τοπικού φορομπιχτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού στον οποίο δεν διαφωνεί φυσικά ούτε η μείζων αντιπολίτευση… Όποιος παρακολούθησε τη συνεδρίαση, άκουσε ότι για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ευθύνονται κάποιες κολώνες ηλεκτροφωτισμού που καίνε «στο γάμο του Καραγκιόζη» ή τα φώτα στα γήπεδα 5x5 που μένουν αναμμένα ως αργά το βράδυ!!! Μια πιο προσεκτική ματιά όμως πάει το πράγμα αλλού. Προφανώς είναι αύξηση στα τέλη, είναι αποτέλεσμα της πετσοκομμένης κρατικής επιχορήγησης αλλά και της πιστής εφαρμογής της περίφημης αρχής της ανταποδοτικότητας. Τα πράγματα είναι καθαρά. Θέλεις υπηρεσίες; Θα πληρώσεις!

Μα, για σταθείτε! Λίγα πληρώνουμε κάθε χρόνο σε φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, έμμεσους φόρους, εισφορά αλληλεγγύης, φόρο επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, διόδια κ.α.; Ασφαλώς και ΟΧΙ! Πληρώνουμε πάρα πολλά (αναλογικά πολλά περισσότερα από τους μεγαλοεπιχειρηματίες) , όμως θα πρέπει να πληρώσουμε και άλλα στο μακρύ χέρι του κράτους που λέγεται Τοπική (αυτό)Διοίκηση.

Είναι πλέον καθαρό ότι η οικονομική ασφυξία στο Δήμο θα συνεχιστεί. Μέσω δε αυτής, η μετατροπή του Δήμου σε Α.Ε. πώλησης κοινωνικών υπηρεσιών θα ενταθεί. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποχρέωση να καλέσει τους δημότες μας, τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική, να την αντιπαλέψουν και όχι να μάθουν να ζουν ακόμη πιο φτωχικά και μίζερα.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους κατοίκους αυτού του τόπου μέσα από τα Σωματεία, τους Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα να βγουν στο δρόμο και να δηλώσουν αγωνιστικά την αντίθεση τους σε αυτήν την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και εμάς φτωχότερους.


Υ.Γ. Και για να μην βιαστούν να μας αποδώσουν την ρετσινιά του ανέξοδου φωνακλά, να υπενθυμίσουμε ότι στους Δήμους που δραστηριοποιούνται κομμουνιστές δήμαρχοι, εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, είχαμε μειώσεις– ανάσα των δημοτικών τελών για τα λαϊκά στρώματα και αυξήσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει για εμάς ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΟΝΟΜΙΑ, τρεις λέξεις που λατρεύουν οι κα Μπραΐμη, ο κος Σακαρέλης και τα επιτελεία τους.

…Η συνέχεια δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Δεκέμβρη με θέμα τον προϋπολογισμό...
Η Λαϊκή Συσπείρωση Παραμυθιάς για την αύξηση των δημοτικών τελών Η Λαϊκή Συσπείρωση Παραμυθιάς για την αύξηση των δημοτικών τελών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.