Σύμφωνο συνεργασίας ΟΛΗΓ Α.Ε. και Δήμου Ηγουμενίτσας

Σύμφωνο συνεργασίας ΟΛΗΓ Α.Ε. και Δήμου Ηγουμενίτσας


Κύριε Δήμαρχε,

Η πόλη της Ηγουμενίτσας και κατ' επέκταση ο Δήμος αποτελεί την τελευταία 20ετία σημαντικό κόμβο στα διευρωπαϊκά δίκτυα συνδυασμένων μεταφορών. Η ίδια η ένταξη αυτή καθαυτή προσδίδει μια μεγάλη δυναμική στην πόλη μας και έχει γίνει σημείο αναφοράς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Εγνατία οδός, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και η θαλάσσια σύνδεση με τα λιμάνια της Ιταλίας, η υπό κατασκευή Ιόνια Οδός, που παρά τις καθυστερήσεις σύντομα ολοκληρώνεται, η οδός Ακτίου -Αμφιλοχίας και η επιδιωκόμενη σύνδεση του λιμένα της Ηγουμενίτσας και της Εγνατίας οδού με τα ελληνοαλβανικά σύνορα στο Μαυρομάτι καθιστούν την πόλη μας σημείο ισχυρού ενδιαφέροντος, το οποίο οφείλουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος του τόπου μας.

Ταυτόχρονα, η με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης εξέλιξη της παράκτιας ζώνης σε τουριστική διεθνώς αναγνωρισμένη (Πάργα-Σύβοτα-Πέρδικα) θέτει εκ των

πραγμάτων νέα καθήκοντα σε όλους μας. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών και των εργασιών που απομένουν στα καταφύγια σκαφών Συβότων -Πλαταριάς-Σαγιάδας και τη δρομολόγηση των ενεργειών της μαρίνας Ηγουμενίτσας αναμένεται μια τεράστια ώθηση στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής ποσοτικά αλλά κυρίως ποιοτικά.

Η εμφανής αδυναμία της περιοχής μας να προσελκύσει σημαντικό κομμάτι της κρουαζιέρας, η οποία έχει ιδιαίτερη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου - ο ΟΑΗΓ ήδη δραστηριοποιείται σε συνεργασία με διεθνή γραφεία - θεωρώ ότι πρέπει να καλυφθεί από μια συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια των Φορέων της για τη

γνωστοποίηση όλων των προτερημάτων της περιοχής μας και την ανάδειξη τους σε διεθνώς επισκέψιμους χώρους.

Κύριε Δήμαρχε,

Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΗΓ ΑΕ και εμού προσωπικώς ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού, θεωρώ υποχρέωσή μας να απευθυνθώ προς εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και να σας γνωστοποιήσω την πρόθεσή μας να θέσουμε από κοινού με τον Δήμο μια ατζέντα θεμάτων, στα οποία θα μπορέσουμε να έχουμε κοινή ή παράλληλη στόχευση με επιδίωξη τη σύγκλιση. Έχοντας μια διαδρομή στα τοπικά πράγματα και γνωρίζοντας αρκετά τα προβλήματα του τόπου πιστεύω ότι η έναρξη διαλόγου μεταξύ ΟΛΗΓ και Δήμου είναι όχι μόνον αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη. Με δεδομένη τη διαφορετικότητα της αποστολής του κάθε φορέα αλλά και τα νομικά πλαίσια στη λειτουργία τους, θεωρώ ότι η πόλη της Ηγουμενίτσας και οι πολίτες του Δήμου εν γένει αναμένουν (αν δεν απαιτούν) από τους φορείς που λειτουργούν στον χώρο μας να επιδιώκουν μέσα από συντονισμένες, κοινές ενέργειες την αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών προς αυτούς, όπως και σε κάθε δυνητικό χρήστη αυτών. Μια συνεργασία με κοινούς στόχους, ορατή στην κοινωνία, εκτιμώ ότι θα ενεργοποιήσει δυνάμεις σε μια νέα δημιουργικότητα και θα είναι μια μεγάλη συμβολή στη στήριξη των ελπίδων και της αυτοπεποίθησης της κοινωνίας στην κρίσιμη περίοδο που περνάει η χώρα μας.

Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω και να κρίνω τη διαδρομή των σχέσεων μεταξύ ΟΛΗΓ και Δήμου την τελευταία 20ετία, άλλωστε η ραγδαία ανάπτυξη της Πόλης και του Δήμου αλλά και αυτής του Λιμένα απορρόφησαν μεγάλο μέρος της ενεργητικότητας για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις και να δώσουν λύσεις σε υπαρκτά μεγάλα ή μικρά προβλήματα, καθημερινά αλλά και προοπτικής. Με γνώμονα τη γνώση και τη συλλογική εμπειρία που έχουμε αποκτήσει θέλω να πιστεύω ότι πλέον πρέπει να αρχίσει ένας μόνιμος διάλογος που θα οδηγήσει σε κοινές στοχεύσεις και πιθανώς δράσεις.

Οι κοινές στοχεύσεις ΟΛΗΓ και Δήμου αλλά και άλλων Φορέων, εφόσον κρίνεται αναγκαία η συμμετοχή τους, θα μπορούσαν να είναι:

1. ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ

2. ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

3. ΜΑΡΙΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

4. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΣΥΒΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤ API ΑΣ

5. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΟΛΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

6. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Επιγραμματικά προσπάθησα να εκθέσω κατ' αρχήν κάποιες σκέψεις που μπορούν να αποτελέσουν θέματα περαιτέρω επεξεργασίας μεταξύ ΟΛΗΓ και Δήμου για κοινή δράση.

Προφανώς και η ατζέντα των θεμάτων θα εμπλουτίζεται και θα διευρύνεται κάθε φορά που οι συνθήκες το απαιτούν.

Η υλοποίηση κάποιων εξ αυτών των θεμάτων ίσως να ξεπερνούν τη θητεία ενός δημοτικού ή ενός διοικητικού συμβουλίου. Παραμένουν όμως στόχοι για υλοποίηση διαχρονικοί για την πόλη και την κοινωνία. Βασικό στοιχείο της σκέψης μας, πέραν της ιδιαίτερης θεματολογίας, παραμένει η διαχρονική ύπαρξη ενός ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΗΓ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ που θα συνενώνει δυνάμεις με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Σύμφωνο συνεργασίας ΟΛΗΓ Α.Ε. και Δήμου Ηγουμενίτσας Σύμφωνο συνεργασίας ΟΛΗΓ Α.Ε. και Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 28, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.