Αναβαθμισμένη και ανανεωμένη η φετινή «Πίτα του Ηπειρώτη» στις 5 & 6 Μαρτίου

Αναβαθμισμένη και ανανεωμένη η φετινή «Πίτα του Ηπειρώτη» στις 5 & 6 Μαρτίου

https://i.ytimg.com/vi/tuGZqezG9-s/maxresdefault.jpg

Μεγάλη γιορτή της παράδοσης, με κορυφαίους μουσικούς από όλη την παραδοσιακή μουσική, διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 8 μμ, στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο. Στο έμπα της άνοιξης, η μεγάλη γιορτή της παράδοσης κορφολογεί και κοινωνεί μερικούς από τους πιο όμορφους ανθούς της, σηματοδοτώντας και προσκαλώντας στη γενναιόδωρη και εκστατική «Άνοιξη της Παράδοσης».

Κορυφαίοι δεξιοτέχνες και ερμηνευτές εναλλάσσουν σκυτάλη και ηχοχρώματα στη μεγάλη μας γιορτή. Ο πρωτομάστορας Ναπολέων Δάμος από την Ήπειρο, τα εγερτήρια «Χάλκινα της Κοζάνης» του Δημήτρη Κώτσικα από τη Μακεδονία, ο σπουδαίος Βαγγέλης Δημούδης με τους Δημήτρη Αρβανίτη στη λύρα και τον Δημήτρη Μπάκο στην γκάιντα από τη Θράκη, ο περίφημος Νίκος Οικονομίδης από το Αιγαίο, ο «πατριάρχης» της τσαμπούνας Φραγκίσκος Τζιωτάκης από τις Κυκλάδες, ο εξαίρετος Αλέξανδρος Παπαδάκης από την Κρήτη, Κουδουνάτοι και Γλεντιστάδες από τη Λέσβο! Η παράδοσή μας απ΄ άκρη σ΄ άκρη στην Ελλάδα! Και στην αρχή της γιορτής, ως κορυφαίοι Ηπειρώτες ερμηνευτές που καταξιωμένα γεφυρώνουν την παράδοση με την έντεχνη δημιουργία, μας τιμούν με τη συμμετοχή τους ο Λάκης Χαλκιάς και ο Γιώργος Μεράντζας!

Μια απίστευτα γενναιόδωρη γιορτή της παράδοσης μας προσκαλεί σε πάνδημο χορό και γλέντι στην καρδιά της Αποκριάς, στις μέρες που σφύζει η παράδοση γιατί «τούτες οι μέρες το ’χουνε, τούτες οι εβδομάδες για να χορεύουν τα παιδιά, να χαίρονται οι μανάδες»!

Η «ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» διοργανώνεται στο πλαίσιο του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 2016 που η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Ηπείρου, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου. Το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα» φιλοδοξεί να θεσμοθετηθεί σαν το κορυφαίο αντάμωμα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, των φίλων της Ηπείρου και της Παράδοσης κάθε χρόνο στην Αθήνα και η «Άνοιξη της Παράδοσης» είναι το καλύτερο ποδαρικό, το ομορφότερο θεμέλιο στο νέο θεσμό!

Το Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016, πέρα από την «Άνοιξη της Παράδοσης» περιλαμβάνει την «Ηπειρώτικη Παράδοση 2016» (αναβάθμιση και ανανέωση της καταξιωμένης «Πίτας του Ηπειρώτη») την Κυριακή 6 Μαρτίου, Έκθεση Προϊόντων και Παραγωγών, περίπτερα φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας, περίπτερο προβολής της υποψηφιότητας των Ιωαννίνων ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, συζητήσεις, προβολές, αθλητικές δράσεις και άλλα. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Είσοδος για κάθε ημέρα του διημέρου 5 ευρώ, κοινό εισιτήριο και για τις δύο ημέρες 7 ευρώ. Η προπώληση αρχίζει σύντομα!
Αναβαθμισμένη και ανανεωμένη η φετινή «Πίτα του Ηπειρώτη» στις 5 & 6 Μαρτίου Αναβαθμισμένη και ανανεωμένη η φετινή «Πίτα του Ηπειρώτη» στις 5 & 6 Μαρτίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.