Αφιέρωμα της βρετανική «Telegraph» στην παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Αφιέρωμα της βρετανική «Telegraph» στην παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας



Μπορεί το τσουχτερό κρύο, να μην αφήνει περιθώρια για αποδράσεις, έστω και νοητές, σε εξωτικές παραλίες, ωστόσο το καλοκαίρι είναι μπροστά μας, όσο κι αν αργεί και η διαφήμιση της Ηπείρου, μέσα μάλιστα από μέσα του εξωτερικού, μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή μας.

Τι κι αν οι θερμοκρασίες κάνουν ακόμη και τους χειμερινούς κολυμβητές να το σκεφτούν δεύτερη φορά πριν βουτήξουν, κάποιοι δεν ξεχνούν τις Ηπειρώτικες παραλίες.

Ανάμεσά τους και η βρετανική «Telegraph», η οποία έκανε ένα ακόμη αφιέρωμα στην χώρα μας και τις ομορφιές της.

Σε αυτό, περιλαμβάνεται και μία παραλία της Ηπείρου, ανάμεσα στις 17 ομορφότερες της χώρας.

Πρόκειται για το Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, το οποίο βρίσκεται στην προτελευταία θέση, με τον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας Marc Dubin, να αναφέρει ότι «θες σίγουρα να γνωρίσεις το Καραβοστάσι - κρυμμένο αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την κεντρική παραλιακή λεωφόρο ανάμεσα στα πολυσύχναστα Σύβοτα και την Πάργα - αλλά το ταξίδι αξίζει τον κόπο.

Η παραλία εδώ, «λικνίζεται» ανάμεσα σε δύο ακρωτήρια, με μια ελκυστική 500 μέτρων αμμουδιά και μια πλούσια γαλάζια θάλασσα».

Παρακινεί λοιπόν, τους Βρετανούς να την επισκεφθούν και να την γνωρίσουν από κοντά.

Αυτό που λένε όλοι για αυτή την παραλία, είναι ότι εδώ «γυρίστηκε» η γνωστή διαφήμιση του καφέ με τα άλογα. Ωστόσο, ακόμη και χωρίς αυτό το στοιχείο, εύκολα θα καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για μία από τις πλέον όμορφες και ξεχωριστές παραλίες της περιοχής. Η άσπρη χοντρή άμμος της αλλά και τα καταπράσινα νερά της δημιουργούν ένα ξεχωριστό σκηνικό στην έτσι και αλλιώς εξωτική παραλία.

Σε άλλο δημοσίευμα, αναφορικά με τις 10 καλύτερες παραλίες για οικογενειακές διακοπές ή ενασχόληση με θαλάσσια σπορ, περιλαμβάνεται και η παραλία Κανάλι στην Πρέβεζα, με ειδική αναφορά σε ξενοδοχείο της περιοχής, αλλά και το… μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

Η παραλία που εκτείνεται αρκετά χιλιόμετρα κατά μήκος του ομώνυμου αισθητικού δάσους, διαθέτει βαθιά νερά και μεγάλα κύματα το απόγευμα, δίνοντας την αίσθηση του ωκεανού.

Η εφημερίδα, δίνει κατευθύνσεις για τις διακοπές του 2016, με τα μηνύματα για τη χώρα μας γενικότερα και για την Ήπειρο ειδικότερα, να είναι κάτι παραπάνω από ευοίωνα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά οι παράκτιοι Δήμοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτά, γι’ αυτό έχουν ήδη σχεδιάσει το «χάρτη» της προβολής της περιοχής μας, ο οποίος περιλαμβάνει πληθώρα δράσεων και επαφών.

Στα συν και οι πτήσεις τσάρτερ που πετούν προς και από τον αερολιμένα του Ακτίου.

Εξάλλου, η δυναμική επιστροφή των Άγγλων τουριστών, έχει ξεκινήσει ήδη από το 2014 και αυτό που προσβλέπουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, είναι η ενίσχυση μέσω «ποιοτικών» αφίξεων από τη Βρετανία.

Τα μέσα ενημέρωσης πάντως, σημειώνουν ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, έχουν οδηγήσει σε μείωση των τιμών σε πολλά μπαρ και εστιατόρια, καθιστώντας τη πολύ πιο προσιτή σε οικονομικό επίπεδο.

Να σημειωθεί, ότι η Αγγλία είναι η δεύτερη σπουδαιότερη αγορά για τον ελληνικό προορισμό τόσο στις αφίξεις (1,9 εκατ.) όσο και στις τουριστικές εισπράξεις (1,4 δισ. ευρώ).

Πρόσφατη έκθεση, αποκαλύπτει ότι προτεραιότητα για τους Βρετανούς θα συνεχίσει να είναι η αξία του κόστους σε σχέση με την ποιότητα, ενώ ισχυρή θα συνεχίσει να είναι η ζήτηση για πακέτα all inclusive και το καλοκαίρι του 2016.

Στις τάσεις των διακοπών για τους Βρετανούς θα κυριαρχήσουν οι επιλογές διαφορετικών θερέτρων στους αγαπημένους τους όμως προορισμούς, οργανωμένων πακέτων διακοπών, πολυτελών καταλυμάτων με αυθεντικά στοιχεία για όσους το αντέχουν οικονομικά.

ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ
Αφιέρωμα της βρετανική «Telegraph» στην παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Αφιέρωμα της βρετανική «Telegraph» στην παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.