Την άμεση απόσυρση της πρότασης του ασφαλιστικού - φορολογικού συστήματος ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Την άμεση απόσυρση της πρότασης του ασφαλιστικού - φορολογικού συστήματος ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου στη συνεδρίασή της 27 Ιανουαρίου 2016, εξέδωσε το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα σχετικά με το Φορολογικό – Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση προς ψήφιση:
 
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δ.Σ. και η Δήμαρχος του Δήμου Σουλίου κατόπιν συζήτησης σχετικά με το νέο Φορολογικό - Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση προς ψήφιση, ψηφίζει ομόφωνα :
Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας στα δίκαια αιτήματα των γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων όλης της χώρας.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στα σκληρά μέτρα φορολόγησης που επιβάλλονται σε όλους τους κλάδους. Το Κεντρικό Κράτος για μία ακόμη φορά δεν έκανε καμιά διαβούλευση με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας, ούτε έγιναν οι απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες. Με την εφαρμογή του πλήττεται η ίδια η βιωσιμότητα του συστήματος, η απασχόληση και η ανάπτυξη.
Θα πρέπει η κυβέρνηση να κατανοήσει πως αυτή η σκληρή δέσμη των φορολογικών – ασφαλιστικών μέτρων είναι εξοντωτική και απομακρύνει κάθε πιθανότητα οικονομικής ανάταξης και εξόδου από την κρίση. Η κυβέρνηση οφείλει να αναιρέσει τα ισοπεδωτικά αυτά μέτρα και να στηρίξει όλους αυτούς που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επιβίωσή τους.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε από την κυβέρνηση:
1. Την άμεση απόσυρση της Κυβερνητικής πρότασης για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού - φορολογικού συστήματος και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση, στη βάση αναλογιστικών μελετών, προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση.
2. Να πάρει πίσω τα ισοπεδωτικά αυτά μέτρα και να στηρίξει όλους αυτούς που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επιβίωσή τους.
3. Να δώσει κίνητρα στους νέους αγρότες ώστε να μείνουν στη γη τους και στα χωριά τους.
4. Να ενθαρρύνει τις επενδύσεις ιδίως στον πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα που δεν θα εξοντώνει τους φορολογούμενους αλλά αντίθετα θα δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές.

ΤΕΛΟΣ συμφωνεί με την απόφαση της ΚΕΔΕ προκειμένου να οριστούν άμεσα τέσσερα κλιμάκια με στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού που θα βρίσκονται στα μπλόκα των αγροτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους.

Η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου
Την άμεση απόσυρση της πρότασης του ασφαλιστικού - φορολογικού συστήματος ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Την άμεση απόσυρση της πρότασης του ασφαλιστικού - φορολογικού συστήματος ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.