ΕΟΠΥΥ: Ασφαλισμένε κόψε τον λαιμό σου!

ΕΟΠΥΥ: Ασφαλισμένε κόψε τον λαιμό σου!

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για ποιόν λόγο πληρώνουν τα ασφάλιστρα τους; Για να έχουν ιατροφαρμακευτικές παροχές, είναι η λογική απάντηση.
Η απάντηση όμως του ΕΟΠΥΥ είναι: Πληρώστε αλλά μην τυχών χρειαστείς γιατρό… δεν έχουμε γιατρούς καρδιά μου!
Παλαιότερα, αν ήσουν για παράδειγμα ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και δεν υπήρχε μια ειδικότητα στην περιοχή κατοικίας σου τότε μπορούσες να πας σε έναν ιδιώτη γιατρό και το ΙΚΑ σου επέστρεφε τα χρήματα του κρατικού τιμολογίου που πλήρωσες τον ιδιώτη.
Τώρα, αν δεν υπάρχει γιατρός, πας σε ιδιώτη πληρώνεις και ο ΕΟΠΥΥ δεν σου δίνει σεντς. Το μόνο που μπορεί να σου καλύψει είναι τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ για να πας σε άλλον νομό!!!

Όμως έχεις κάνει μια σύμβαση με τον ασφαλιστικό φορέα: Σου πληρώνω ασφάλιστρα, με καλύπτεις ιατροφαρμακευτικά. Στην ιατρική επίσκεψη δωρεάν και στα φάρμακα με ποσοστό επί της τιμής.
Παρόλο που ο ασφαλιστικός φορέας δεν τηρεί την σύμβαση οι ενστάσεις πολιτών απορρίπτονται καθώς δεν προβλέπονται τέτοιου είδους δαπάνες.
Με δυο λόγια, ο ΕΟΠΥΥ μας λέει: Ασφαλισμένε πλέρωνε και μετά κόψε τον λαιμό σου!!!
Το παράδειγμα αναφέρεται στον νομό Θεσπρωτίας, ειδικότητα γιατρού οφθαλμίατρος (Στην Θεσπρωτία απουσιάζουν και άλλες ειδικότητες όπως πχ ενδοκρινολόγου). Δεν υπάρχει σε όλον τον νομό οφθαλμίατρος ούτε στα πολυιατρεία ΙΚΑ, ούτε στα Κέντρα Υγείας, ούτε στο νοσοκομείο Φιλιατών, αλλά, ούτε υπάρχει και κάποιος οφθαλμίατρος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ. Η απάντηση είναι: πλήρωσε μόνος σου ιδιώτη και εμείς δεν σου δίνουμε τίποτα ή πήγαινε στα Ιωάννινα και θα σου πληρώσουμε κάποτε τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ.
Αυτό το παράδειγμα δεν αφορά μόνο σε έναν ασφαλισμένο ούτε σε έναν νομό. Το υπουργείο Υγείας τι λέει; Θα αλλάξουμε τον κανονισμό;

Και μέχρι τότε ο ασφαλισμένος θα πρέπει να πληρώνει τον ασφαλιστικό φορέα για τα ωραία του τα μάτια και τον γιατρό για τις ιατρικές φροντίδες. Εύγε! 
 
ΕΟΠΥΥ: Ασφαλισμένε κόψε τον λαιμό σου!  ΕΟΠΥΥ: Ασφαλισμένε κόψε τον λαιμό σου! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.