Παράνομες αυτοσχέδιες παγίδες για αγριογούρουνα προκαλούν ζημιές στον κάμπο του Ασπροκκλησίου

Παράνομες αυτοσχέδιες παγίδες για αγριογούρουνα προκαλούν ζημιές στον κάμπο του Ασπροκκλησίου


Aυτοσχέδιες παγίδες για παράνομο κυνήγι αγριογούρουνου τοποθετούν το τελευταίο διάστημα άγνωστοι, στην θέση Μασκλινίτσα στον κάμπο του Ασπροκκλησίου του Δήμου Φιλιατών στη Θεσπρωτία.

Σύμφωνα με καταγγελία κτηνοτρόφου της περιοχής στο thespro.gr,  αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από τους ασυνείδητους που τοποθετούν τις αυτοσχέδιες παγίδες.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως τέσσερα σκυλιά του πιάστηκαν σε τέτοιες παγίδες, τα δύο ψόφησαν, ένα έχασε το πόδι του και ένα γλίτωσε με ελαφρά τραύματα στο πόδι του.

Οι λαθροθήρες τοποθετούν τα συρματόσχοινα στα περάσματα των αγριογούρουνων, έτσι ώστε να τα πιάσουν ζωντανά από το λαιμό τους.

Τα ίδια όμως περάσματα χρησιμοποιούν τα σκυλιά των κτηνοτρόφων αλλά και τα οικόσιτα ζώα τους, με αποτέλεσμα οι ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο τους, να είναι συχνές.
Παράνομες αυτοσχέδιες παγίδες για αγριογούρουνα προκαλούν ζημιές στον κάμπο του Ασπροκκλησίου Παράνομες αυτοσχέδιες παγίδες για αγριογούρουνα προκαλούν ζημιές στον κάμπο του Ασπροκκλησίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.