Η πιο ελπιδοφόρα παρουσία του ελληνικού animation, η Ηγουμενιτσιώτισσα Έφη Παππά, ετοιμάζει νέο πρότζεκτ με θέμα την Κέρκυρα



Με ιδιαίτερη χαρά το Be there! Corfu Animation Festival ανακοινώνει την παραγωγή ταινίας animation που υλοποιείται σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας.

Στην ταινία Το νησί που μάγεψε η θάλασσα (The Sea – Tranced Isle),για πρώτη φορά αποτυπώνεται η Κέρκυρα σε μια 19λεπτη ταινία 2D animation υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα της Έφης Παππά. H Έφη Παππά είναι μεταπτυχιακή απόφοιτος της φημισμένης σχολής National Film & Television School (Μ. Βρετανία), και δημιουργός της πολυβραβευμένης διεθνώς ταινίας animation με κούκλες My Stuffed Granny (Η Γιαγιά μου είναι πάντα γεμάτη), που κέρδισε πρόσφατα το βραβείο καλύτερης ελλ. ταινίας animation 2015 από την ένωση κινουμένων σχεδίων ΑΣΙΦΑ Ελλάς.

Στο Νησί που μάγεψε η θάλασσα συνεργάζονται καλλιτέχνες από 5 χώρες (Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία, Μαλαισία). Η ταινία εμπνέεται από τoν πολιτισμό και την ιστορία της Κέρκυρας μέσα από μια περιπέτεια αυτογνωσίας ενός Κερκυραίου μουσικού, σε σενάριο της Κατερίνας Γιαννάκου.

Η υπόθεση της ταινίας:

Ο Ερρίκος είναι νέος, ωραίος, Κερκυραίος και βιρτουόζος του φλερτ. Οι αδυναμίες είναι ανθρώπινες, είπαν κάποιοι. Τι γίνεται όμως όταν τα λάθη του παρελθόντος σε στοιχειώνουν με τρόπο τέτοιο που να αφοπλίζουν όλη σου την ύπαρξη;
Ένα ταξίδι στο κυνήγι της αυτογνωσίας, ένας μουσικός που δεν μπορεί να βγάλει νότα, ένας πληγωμένος έρωτας, μια επικριτική κοινωνία.
Συμβουλάτορας του γίνεται η ίδια η Κέρκυρα σε μια περιπέτεια που, με αφετηρία τον έρωτα, σαρώνει τον χρόνο και την ιστορία. Πώς θα καταφέρει ο ήρωας να αποδράσει από τον δικό του, προσωπικό λαβύρινθο;

Kινηματογραφικά γυρίσματα με ηθοποιούς έγιναν τον Μάιο του 2015 στην Κέρκυρα (κύριοι συντελεστές: Χριστόδουλος Κωτσίνας, Ιλεάνα Χανδρινού, Λία Κολυτά, Αλεξάνδρα Παγιατάκη, Αναστασία Τζιλιάνου).

Την κύρια επεξεργασία του υλικού έχουν αναλάβει οι Zuzana Brachaczková και Veronika Cacova (animation), Phui Jing Ling, Dalibor Kristek, Matus Vizar (backgrounds), Ίριδα Ζιόγκα (μοντάζ), Adrian Peckitt (δ/νση φωτογραφίας), Ηλέκτρα Φωτοπούλου (βοηθός σκηνοθέτη), David Pearce (μουσική), Νίκος Μασσαράς (ηχητικός σχεδιασμός-μίξη ήχου), ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση κρατά η ίδια η σκηνοθέτρια. Την συγγραφή συνοδευτικού εκπαιδευτικού οδηγού έχει αναλάβει η Μαρίνα Παπασωτηρίου, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης (Παράρτημα Κέρκυρας).

Η ταινία αποτελεί επεξεργασμένη και νέα εκδοχή project για την Κέρκυρα που είχε ενταχθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του WP 4.2. του προγράμματος «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy», το οποίο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του έργου που έχει ενταχθεί στα Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας 2007 -2013 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους.

Η ταινία Το νησί που μάγεψε η θάλασσα βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2016.




To Be there! Corfu Animation Festival είναι διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ animation το οποίο διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2011 στην πόλη της Κέρκυρας από την μη κερδοσκοπική εταιρεία ANIMATE CORFU, έχοντας ολοκληρώσει 5 εκδόσεις. Αποτελεί το πρώτο φεστιβάλ animation στην Ελλάδα που εγκαινίασε διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους στο πρόγραμμά του, σε συνδυασμό με τα 2 υπόλοιπα διαγωνιστικά τμήματα (μικρού μήκους – φοιτητικές ταινίες animation). Έχει σταθερή συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ενώ έχει συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, τον Δήμο Κέρκυρας και θεσμικούς φορείς όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, την Πρεσβεία της Τσεχίας, την Πρεσβεία της Πολωνίας, την Πρεσβεία του Ισραήλ, την Πρεσβεία της Αργεντινής, και την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα. Έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες βραβευμένους με βραβείο Oscar και Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών, ενώ έχει φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης, τον χώρο εκδηλώσεων Ιανός στην Αθήνα, και το Γαλλικό Ινστιτούτο (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Για την περίοδο 2015-16 έχει λάβει την πανευρωπαϊκή διάκριση EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα καλύτερα φεστιβάλ πολιτισμού της Ευρώπης.
Η πιο ελπιδοφόρα παρουσία του ελληνικού animation, η Ηγουμενιτσιώτισσα Έφη Παππά, ετοιμάζει νέο πρότζεκτ με θέμα την Κέρκυρα  Η πιο ελπιδοφόρα παρουσία του ελληνικού animation, η Ηγουμενιτσιώτισσα Έφη Παππά, ετοιμάζει νέο πρότζεκτ με θέμα την Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.