thespro.gr

Ειδήσεις από τη Θεσπρωτία, την Ηγουμενίτσα, το Φιλιάτι, την Παραμυθιά Υπεύθυνος: Αναστασίου Α. Ευάγγελος Τηλ. 6937784937 Email: info@892.gr

Αρχείο

Image and video hosting by TinyPic

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ


16 Ιουνίου 2016

Ντροπή κατάντησε η πιο διαφημισμένη παραλία των Συβότων - Επιστολή κατοίκων στην Υπουργό ΤουρισμούΑφού έφτασαν στα όριά τους, κάτοικοι των Συβότων, με την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, σχετικά με την άθλια κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σημεία των Συβότων (πλην κάποιες αυλές), έστειλαν επιστολή προς την  αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού Κα. Έλενα Κουντουρά, αναδεικνύοντας την κατάσταση του δρόμου που οδηγεί στην πιο διαφημισμένη παραλία των Συβότων, την Μπέλλα Βράκα.

Δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή και τις φωτογραφίες που τη συνοδεύουν:ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Δ/νση: Σύβοτα
46100 Ηγουμενίτσα
Σύβοτα 16/06/2016


ΠΡΟΣ:
Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού mailbox@mintour.gr
Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού Κα. Έλενα Κουντουρά minister@mintour.gr
Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker president.juncker@ec.europa.eu

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
villioue@apdhp-dm.gov.gr
gg@apdhp-dm.gov.gr
Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης seedd@seedd.gr
Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης info@gedd.gr
Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης info@ypes.gr
Zougla.gr info@zougla.gr Κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος
thespro.gr Κ. Βαγγέλης Αναστασίου


Αξιότιμη Κα. Κουντουρά, με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να καταγγείλουμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας για τους λόγους τους οποίους αναλύουμε παρακάτω, και θα θέλαμε παρακαλώ πολύ να μεριμνήσετε το συντομότερο δυνατό και με δραστικές λύσεις.

Με αφορμή την ανακοίνωση της Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών, αναδείξανε την Ευρώπη ως τον πρώτο Τουριστικό Προορισμό στο κόσμο.

Ο τουρισμός ως γνωστόν, είναι μείζονος σημασίας στην οικονομική δραστηριότητα της κάθε περιοχής με ιδιαίτερο θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση.

Αν λάβετε υπόψη σας τις νέες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως διατυπώνονται στην Στρατηγική “Ευρώπη 2020”, η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ο πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο και να μπορέσει να αξιοποιήσει τον πλούτο και την πολυμορφία των περιφερειών που την αποτελούν. Με τη δέσμευση που έχει αναλάβει η Ένωση και όλα τα κράτη μέλη για έναν τουριστικό τομέα που να είναι ανταγωνιστικός, βιώσιμος, σύγχρονος και κοινωνικά υπεύθυνος, οι υπουργοί τουρισμού της ΕΕ στήριξαν τη «Δήλωση της Μαδρίτης» όπου στην παράγραφο 2 αναφέρει

“προώθηση της ανάπτυξης βιώσιμου, υπεύθυνου και ποιοτικού τουρισμού”

Με την παρακάτω φωτογραφία που έχει ιδιαίτερα μεγάλη αξία, θέλουμε να δείξουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, όπου η συγκεκριμένη παραλία Μπέλα Βράκα είναι σήμα κατατεθέν, (συμπεριλαμβανομένων και των τριών νησίδων που τα αποτελούν).


Εδώ μπορείτε νε δείτε και σχετικό άρθρο που άντλησα την φωτογραφία και έχουν γίνει πολλαπλές αναφορές για την περιοχή και ιδίως για την συγκεκριμένη παραλία να φιγουράρει σε πολλές γνωστές ιστοσελίδες αλλά και περιοδικά, τόσο εντός αλλά και εκτός Ελλάδος http://www.mixanitouxronou.gr/i-karaiviki-tis-elladas-exotikes-paralies-kataprasino-topio-ke-iperocha-nisakia-pou-pate-ke-me-ta-podia/

Πάμε μια βόλτα στην Δανία να πάρετε μια ιδέα τι είδους προβολή κάνουν στην περιοχή μας, τα Σύβοτα (δείτε σας παρακαλώ το μικρό σε μήκος βίντεο), και η συγκεκριμένη εταιρεία έχει επενδύσει στην περιοχή, φέρνει κόσμο, που από αυτόν τον κόσμο δουλεύουν όλες οι επιχειρήσεις, ζούνε οικογένειες, μεταφέρουν εντυπώσεις μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, και εν τέλει προτιμάνε τα Σύβοτα για τις διακοπές τους http://www.primotours.dk/rejsemal/sivota

Να δούμε και στο Βορειοδυτικό άκρο της Ευρώπης,, την Αγγλία, τι αναφορά κάνουν για τον προορισμό “Σύβοτα” που προσφέρουν και διαφημίζουν, επενδύοντας και αυτοί με την σειρά τους σε αυτή την περιοχή http://www.neilson.co.uk/beach/greece/sivota

Δεν θέλουμε να σταθούμε σε παραπάνω αναφορές για την διεθνή θέση (παρόλο που έχουμε αρκετά παραδείγματα από Σερβία, Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, κλπ) που έχουν τα Σύβοτα ως προορισμό. Όπως θα παρατηρήσατε και στα 2 βίντεο από τις 2 εταιρείες, οι λήψεις, φωτογραφίες κλπ για την παραλία Μπέλα Βράκα είναι εκπληκτικές. Έχετε αναρωτηθεί όμως, πίσω στο παρασκήνιο τι εικόνα επικρατεί? Να επιστρέψουμε λίγο στην αρχή της καταγγελίας μας που μιλάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ποιοτικό Τουρισμό…. Διαβάστε πάλι αν θέλετε την αρχή.

Παρακάτω ακολουθούν θλιβερές εικόνες οι οποίες τραβήχτηκαν την Πέμπτη 16/06/2016, ήδη μια μέρα μετά το κλείσιμο των σχολείων, περίπου 2 μήνες από το ξεκίνημα της τουριστικής σαιζόν, δηλαδή με μεγάλο όγκο επισκεπτών τουριστών στην περιοχή, και ενώ προ τριών μηνών στης 7/3/2016 έχει αποσταλεί Επιστολή στον Δήμο Ηγουμενίτσας για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να μπορέσουμε να ανεβάσουμε τον ποιοτικό τουρισμό (δείτε εδώ την επιστολή http://www.thespro.gr/2016/03/blog-post_53.html ) Πως λοιπόν θα συμορφωθούμε στην δέσμευση όπως αναφέρει και η Δήλωση της Μαδρίτης…. ?

Δείτε τις φωτογραφίες. Να τονίσουμε πως ο δρόμος που δείχνουμε οδηγεί στην διάσημη παραλία Μπέλα Βράκα σε 100 μόλις μέτρα, και είναι προσπελάσιμος μόνο με 4χ4 όχημα…


Επειδή λοιπόν η αναβάθμιση των ποιοτικών υπηρεσιών σε έναν τόσο καλό τουριστικό προορισμό πρέπει να είναι προτεραιότητα στον Δήμο, τουλάχιστον έτσι λειτουργεί ανταποδοτικά προς όλους, και ιδίως προς τις επιχειρήσεις από τις οποίες λαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από διάφορες μισθώσεις, επειδή επί σειρά ετών όλες οι Δημοτικές Αρχές δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή όχι μόνο στις παραπάνω εικόνες, αλλά και σε πολλά άλλα θέματα, εξακολουθεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας όχι μόνο να αδιαφορεί, αλλά να προβάλλουν αυτήν την εικόνα οι επισκέπτες σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας τους και μόνο, με αποτέλεσμα τις προσβλητικές απόψεις των επισκεπτών. Αυτό είναι η αιτία και αγγίζει οικονομικά όλους τους επαγγελματίες με ζημιές, που χωρίς καμία βοήθεια και δικά μας έξοδα προσπαθούμε να βελτιώσουμε στο μέγιστο τις υπηρεσίες μας ώστε να μένουν ευχαριστημένοι όλοι και ανεξαιρέτως οι πελάτες μας. Όμως ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε αυτές τις υποχρεώσεις απέχει παντελώς, και η οικονομική ζημιά είναι ορατή. Να τονιστεί επίσης πως η αναβάθμιση της περιοχής παίζει σημαντικό ρόλο και στις εμπορικές αξίες ακινήτων και Γης, ενώ με την υποβάθμιση της περιοχής με τέτοιες εικόνες οι τιμές λαμβάνουν πτωτικές τάσεις ανεπιστρεπτί… Εδώ λοιπόν έχουμε μια μάζα επαγγελματιών, που όλοι μαζί αδικούνται, και αδικούνται σε μεγάλο βαθμό, και βέβαια όλοι έχουμε έννομο συμφέρον για να κινήσουμε ότι διαδικασίες προβλέπει η νομοθεσία.

Από την δική σας πλευρά, μεταξύ και όλων των παραληπτών του μηνύματος, σας παρακαλώ λοιπόν να λάβετε σοβαρά υπόψη σας όλα τα ανωτέρο, να μεριμνήσετε με τις δικές σας ενέργειες για να αποκατασταθούν όλες οι ντροπιαστικές εικόνες και επιτέλους ο Δήμος Ηγουμενίτσας με τους υπεύθυνους των τμημάτων του, πχ Επιτροπή Ποιότητα Ζωής κλπ, να αντιληφθούν ότι εκτός από απαιτήσεις έχουν και υποχρεώσεις. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, αλλά και γενικότερα οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, και θα πρέπει πρώτα οι ίδιοι να τηρούν την Νομοθεσία και μετά να διακδικούν από τους πολίτες Αν δεν συμμορφωθούν ας εφαρμοστεί ότι προβλέπει ο Νόμος. Θα ήταν άκρος αποτελεσματικό αν περνούσε από κάθε είδους έλεγχο ο Δήμος Ηγουμενίτσας, τουλάχιστον την τελευταία διετία.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά σκεπτόμαστε τα λόγια των σοφών…

“Η εξουσία διαφθείρει. Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας. Φαίνεται όμως πως τα οφέλη από την άσκηση της εξουσίας είναι τόσο πολλά, που κανένας δεν υπολογίζει το τίμημα... Friedman”

Μετά Τιμής
Βαφειάδης Αναστάσιος
Τζοβάρας Κωνσταντίνος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *