Ηγουμενίτσα: Από όταν βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο, λένε στο χωριό μου




Επιστολή - απάντηση, μας έστειλε ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, κ. Θεμιστοκλής Γκόγκας, αναφορικά με ανάρτησή μας για παράνομα παρκαρισμένο ΙΧ του ΤΕΙ.

Ο κ. Γκόγκας, αφού μας ενημερώνει πως η κλήση που επεβλήθη στο παράνομα παρκαρισμένο υπηρεσιακό ΙΧ του ΤΕΙ, (Δείτε σχετική ανάρτησή μας ΕΔΩ), προσπαθεί, ίσως και λόγω του επαγγέλματός του, να μας κάνει και μαθήματα δημοσιογραφίας.

Προς τιμήν του, υπερασπίζεται το συνάδελφό του που έκανε την παράβαση, μη κατονομάζοντάς τον.

Προς τιμήν του επίσης, ζητάει συγνώμη ο ίδιος, για την όχληση που προκάλεσε στους συμπολίτες μας, ο "ανώνυμος" συνάδελφός του.

Αλλά στο χωριό μου κ. Γκόγκα, την Πέστιανη Ηγουμενίτσας, οι αγράμματοι χωριάτες λένε πως από τότε βγήκε το συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο. 
Στο διπλανό χωριό δε, λένε πως από όταν βγήκε το συγγνώμη, πλήθυναν τα γαϊδούρια.

Έχει γίνει της μόδας τελευταία, ενώ αδιαφορούμε για τους συνανθρώπους μας, να απαιτούμε από πάνω, τη δική τους συγχώρεση.

Καλό είναι να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, αλλά ορθότερο είναι αυτό να γίνεται σεμνά και ταπεινά.

Όσον αφορά στις παρατηρήσεις σας για το πως ασκούμε το επάγγελμά μας, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, για το πως εννοούμε εμείς την αντικειμενική δημοσιογραφία.

Δουλειά του δημοσιογράφου, κύριε καθηγητά, δεν είναι να δίνει συγχωροχάρτια, ούτε να κοιτάει πρώτα ποιος θα θιχτεί, αλλά να αναδεικνύει την προβληματική οδική (και όχι μόνο) συμπεριφορά, όλων μας, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Είτε είναι δημοσιογράφος, είτε βουλευτής, είτε καθηγητής, είτε πρύτανης.

Εμείς δεν επιδιώξαμε τον ρόλο της τέταρτης εξουσίας, όπως μας τον αποδίδετε στην απάντησή σας, ούτε αναπολούμε δικτατορικά καθεστώτα, ούτε αρεσκόμαστε σε τριτοκοσμικές πρακτικές.

Η "εξουσία" μας περιορίζεται στο να λειτουργούμε ως η «φωνή» του μέσου πολίτη, πάντα όμως προς το συμφέρον της κοινωνίας.

Εμείς αναδείξαμε το θέμα, η τροχαία έκανε (ως όφειλε) τη δουλειά της και ο παραβάτης πλήρωσε το πρόστιμο που του επέβαλε η πολιτεία.

Εάν ενόχλησε ο χαρακτηρισμός "γάιδαρος" τον "ανώνυμο" παραβάτη, παρόλο που εκ των πραγμάτων δεν γνωρίζουμε ποιός είναι, θα μας επιτρέψετε να επιμείνουμε σε αυτόν, γιατί αυτό τον χαρακτηρισμό του απέδωσαν (και συμφωνούμε μαζί τους), οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που μας έστειλαν τις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε και τους οποίους ο ασυνείδητος οδηγός ταλαιπώρησε.

 
Ίσως να κάνουμε και λάθος, αλλά νέοι είμαστε, ακόμα μαθαίνουμε.

Όσον αφορά στην πρόσκλησή σας να επισκεφθούμε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων για να το γνωρίσουμε και να προβάλουμε το έργο του, θέλουμε να πιστεύουμε και έτσι την ερμηνεύουμε, πως μας ζητάτε να συνεχίσουμε -ή αν ακόμα χρειάζεται- και να εντείνουμε, τις προσπάθειες μας για την ανάδειξη του ΤΕΙ και της πόλης της Ηγουμενίτσας (όπως κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια), πόλη στην οποία μεγαλώσαμε, ζούμε και μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και είμαστε πάντα στην διάθεσή σας, να βοηθήσουμε το έργο σας τόσο δημοσιογραφικά, όσο και προσωπικά.

Βαγγέλης Α. Αναστασίου

 
Η επιστολή του κ. Γκόγκα: 
 
Αξιότιμε κ. Αρχισυντάκτα

Στις 31 Μαΐου αναρτήσατε στο ιστολόγιό σας άρθρο με τίτλο: «"Γάιδαρος", δημόσιος υπάλληλος, θα μας χρεώσει τη τεμπελιά του και θα το δεχθούμε;». 

Παρόλο που δεν εμπλέκομαι προσωπικά στην οδήγηση του Υπηρεσιακού οχήματος του ΤΕΙ, επειδή η έδρα μου είναι στην Ηγουμενίτσα όπου και δημιουργήθηκε η όχληση, σπεύδω να σας ενημερώσω ότι αφενός μεν η κλήση πληρώθηκε (βλ. προσάρτημα) και μάλιστα από τον παραβάτη και αφετέρου να ζητήσω συγνώμη για την ταλαιπωρία που υποβλήθηκαν οι συμπολίτες μας. 
 
Η πληρωμένη κλήση
 
 
Επιτρέψτε μου μόνο μια μικρή σημείωση: δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου οι θεσμοί λειτουργούν στα όριά τους. 
 
Οσάκις οι θεσμοί παραβαίνουν τα όρια που το κοινωνικό σύνολο τους έθεσε, έχουμε είτε ανωμαλία (πχ. δικτατορία των συνταγματαρχών), είτε παρακμή ("τριτοκοσμικές" πρακτικές). 
 
Ο Τύπος αποτελεί έναν θεσμό ενημέρωσης και κριτικής, έστω κι αν είναι επενδεδυμένος με το μανδύα της τέταρτης εξουσίας. 
 
Μπορείτε, λοιπόν, να παραμείνετε στα θεσμικά σας όρια χωρίς να αυτοανάγεστε σε δικαστή, καταδικάζοντας λεκτικά (γάιδαρος) τον παραβάτη. 
 
Η Πολιτεία μερίμνησε ώστε ο παραβάτης να τιμωρείται από τα ανάλογα θεσμικά όργανα. 
 
Μείνετε, λοιπόν, αγαπητέ μου στα θεσμικά σας όρια και εντός αυτών είστε καλοδεχούμενος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων να το γνωρίσετε, να δείτε το έργο μας και να το προβάλετε, ενημερώνοντας και ασκώντας την επιβεβλημένη εκ του ρόλου σας κριτική.
 
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων
Θεμιστοκλής Γκόγκας
Αναπληρωτής Καθηγητής
Ηγουμενίτσα: Από όταν βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο, λένε στο χωριό μου Ηγουμενίτσα: Από όταν βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο, λένε στο χωριό μου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.