Συνάντηση Δημάρχων Κέρκυρας και Φιλιατών Το σκέπτονται για σύνδεση Κέρκυρας – Σαγιάδας



Το ενδεχόμενο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με το λιμάνι της Σαγιάδας, γεγονός που άμεσα θα μειώσει κατά πολύ τον χρόνο προσέγγισης του νησιού μας από τις απέναντι ηπειρωτικές ακτές, συζήτησαν το πρωί της Τρίτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος με τον συνάδελφό του, Δήμαρχο Φιλιατών, Σπύρο Παππά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Φιλιατών ήταν εκείνος που έριξε το θέμα στο τραπέζι και ζήτησε από το Δήμαρχο Κέρκυρας να διερευνήσει αν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες για τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή. Στη συνέχεια – και εφόσον εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον – οι δυο Δήμαρχοι συμφώνησαν να επισκεφθούν από κοινού το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως αντίστοιχο θέμα συζήτησης είχε απασχολήσει τις δύο πλευρές και τα προηγούμενα χρόνια, τόσο επί Δημαρχίας Γιάννη Τρεπεκλή, όσο και επί Σωτήρη Μικάλεφ, σχέδιο όμως το οποίο απορρίφθηκε γρήγορα μας και συνάντησε δύο μεγάλα προβλήματα για την τότε εποχή και ίσως ακόμα μεγαλύτερα για τη δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε τώρα.

Τότε, μεγάλο αγκάθι το οποίο είχε αναφερθεί και δεν είχε βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί, ήταν το θέμα του ίδιου του λιμανιού της Σαγιάδας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τότε, των ειδικών επί του θέματος, το Λιμάνι είναι πολύ ρηχό για δεδομένα που απαιτεί μια ακτοπλοϊκή σύνδεση και ως εκ τούτου, απαιτούνταν εργασίες εκβάθυνσης οι οποίες όμως χρήζουν και μιας γενναίας οικονομικής στήριξης η οποία τότε, με τα προ κρίσης δεδομένα, δεν μπόρεσε να βρεθεί.

Επίσης, ένα δεύτερο και επίσης πολύ σοβαρό αγκάθι το οποίο επίσης δεν είχε καταστεί εύκολο να παρακαμφθεί, αποτελούσε η οδική σύνδεση της Σαγιάδας με την Εγνατία Οδό και την Ηγουμενίτσα. Ο υπάρχον δρόμος στο μεγαλύτερο του μήκος είναι σε κακή κατάσταση και απαιτούταν επίσης μια γενναία χρηματοδότηση για την επισκευή του που επίσης δεν μπόρεσε να βρεθεί, τότε, στην προ οικονομικής κρίσης εποχή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν οι δύο τοπικοί άρχοντες καταφέρουν να προσπεράσουν τα συγκεκριμένα προβλήματα και όποια ακόμα παρουσιαστούν στην πορεία, μόνο κέρδος θα μπορούσαν να έχουν από ένα τέτοιο επιχείρημα μιας και μια ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με την Σαγιάδα, σύμφωνα με τους προ 10ετίας περίπου υπολογισμούς, θα μειώσει τον χρόνο του ταξιδιού περίπου στο μισό, ενώ ανάλογη θα είναι και η οικονομία που θα επέλθει στην τιμή του εισιτηρίου.
 
Συνάντηση Δημάρχων Κέρκυρας και Φιλιατών Το σκέπτονται για σύνδεση Κέρκυρας – Σαγιάδας Συνάντηση Δημάρχων Κέρκυρας και Φιλιατών Το σκέπτονται για σύνδεση Κέρκυρας – Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.