ΕΛΤΑ Φιλιατών και τοπικός ΣΥΡΙΖΑ «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»


 

Είδα πρόσφατα δημοσιευμένα σε ηλεκτρονικά μέσα μια ¨Ανακοίνωση¨, του Σύριζα Θεσπρωτίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας των ΕΛΤΑ Φιλιατών και μου ήρθε το ¨δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις¨- αφού θύμιζε σε πολλά πράξεις του παλαιού πολιτικού κατεστημένου ¨κατόπιν ενεργειών μου…¨!

Ταυτόχρονα μου ήρθε και η επιθυμία να το ψάξω περισσότερο το θέμα και να δημοσιοποιήσω κάποια πράγματα, τα οποία πρέπει να γνωρίζει και ο κόσμος και να αποδίδει «τα του Καίσαρος…».
  • Γιατί φίλοι μου, είναι γνωστό ότι στις δημοκρατίες οι κρατικές υπηρεσίες δουλεύουν χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, για να δουλεύουν σωστά.
  • Είναι γνωστό ότι στα ΕΛΤΑ Φιλιατών αυτό δεν συμβαίνει- αφού είχε παρθεί απόφαση να κλείσει- γι’ αυτό και έχει απορφανισθεί από προσωπικό.
  • Είναι ακόμη γνωστή η αντίδραση των Φιλιαταίων, που έβλεπαν με τα μάτια τους τον αγώνα των ελάχιστων εργαζόμενων των ΕΛΤΑ Φιλιατών να εξυπηρετήσουν τον κόσμο των 46 χωριών- αλλά και τα προβλήματα που θα επέφερε το κλείσιμο, με την αναγκαστική μετακίνηση στην Ηγουμενίτσα.
  • Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό ότι στα ΕΛΤΑ Ηγουμενίτσας υπάρχει προσωπικό και από ότι ακούγεται, πλεονάζον!
  • Ίσως δεν είναι γνωστό ότι ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ Φιλιατών- χρόνια τώρα- είναι… αποσπασμένος σε άλλο γραφείο της Θεσπρωτίας.
  • Ίσως δεν είναι γνωστό ότι ο γραμματέας της Νομαρχιακής του Σύριζα που υπογράφει την Ανακοίνωση είναι υπάλληλος των ΕΛΤΑ (πληρώνεται δηλαδή από τα ΕΛΤΑ) και είναι αποσπασμένος για τις ανάγκες του κόμματος!
  • Υπήρχε λοιπόν απόφαση να κλείσει το γραφείο των Φιλιατών- το αποδεικνύει το γεγονός ότι δεν είχαν προκηρύξει θέση γι’αυτό, ενώ είχαν προκηρύξει για το γραφείο Ηγουμενίτσας (με το πλεονάζον) και Παραμυθιάς.
  • Όσο για την πρόσφατη στελέχωση του γραφείου Φιλιατών με έναν υπάλληλο, είναι κατόπι αιτήματός του, η οποία εκκρεμούσε από την Άνοιξη!
Το γεγονός λοιπόν που ομολογεί η ατυχής ¨Ανακοίνωση¨ του Σύριζα είναι πως οι κομματικές παρεμβάσεις στις κρατικές υπηρεσίες , συνεχίζονται όπως παλιά! Εκτός βέβαια κι αν αυτό ήθελαν να δείξουν, προκειμένου να μαζεύουν τον κόσμο που ψάχνει δουλειά να επιβιώσει, στα κομματικά γραφεία.

Να προσθέσω ακόμη ότι θεωρώ κατευθυνόμενο το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Δήμου, μετά από τόσους μήνες διαμαρτυρίας των πολιτών. Πιστεύω ότι αποτελεί μια ένδειξη της αγαστής συνεργασίας, μεταξύ της ¨αριστερής¨ κυβέρνησης και της ¨δεξιάς¨ του Δήμου… αφού γράφουν: «Συγχαρητήρια για την αμεσότητα υλοποίησης αιτημάτων- πιέσεων (…μια μέρα μετά το ψήφισμα διαμαρτυρίας)!
Φιλιατιώτης Δημοκράτης - neafiliaton.com



 
ΕΛΤΑ Φιλιατών και τοπικός ΣΥΡΙΖΑ «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»  ΕΛΤΑ Φιλιατών και τοπικός ΣΥΡΙΖΑ «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.