Γιάννης κερνάει ... Αντώνης πίνει




Παλιά του τέχνη κόσκινο (βλέπε Μαργαρίτι), όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός.

Αναφερόμαστε στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Γιάννη Λώλο, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος και ανεξέλεγκτα τις απευθείας αναθέσεις σε φίλους και ημετέρους.

Αυτή τη φορά προχώρησε σε δύο απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία συμφερόντων του Αντιπροέδρου της ΠΕΔ και Δήμαρχο Πάργας κ. Αντώνη Νάστα, με διαφορά μίας ημέρας.

Όπως μπορείτε να δείτε στα έγγραφα που δημοσιεύουμε, στις 9/11/2016 (Αριθ. Πρωτ.: 26550) και στις 10/11/2016 (Αριθ. Πρωτ.: 26568), με απόφαση Δημάρχου, εγκρίνεται η προμήθεια σκυροδέματος για τις ανάγκες των Δημοτικών Ενοτήτων Συβότων και Παραποτάμου, αντίστοιχα. στην εταιρεία με την επωνυμία ΑΧΕΡΩΝ ΜΠΕΤΟΝ-ΛΑΤΟΜΕΙΑ Α.Ε

Όλως τυχαίως και οι δύο αναθέσεις έχουν κόστος από 4.818,64€ ευρώ.

Διαβολική σύμπτωση (;) να συμπίπτουν μέχρι δεκάρας, οι ανάγκες των δύο Δημοτικών Ενοτήτων.

Μπορεί από πρώτη ματιά να φαίνεται πως οι παραπάνω πράξεις είναι νόμιμες.

Είναι όμως έτσι;

Καταρχήν το "σπάσιμο" των δύο προμηθειών ονομάζεται κατάτμηση έργου και απαγορεύεται ρητά από το νόμο.

Επιπλέον, η διαδικασία της απευθείας ας ανάθεσης αποτελεί εξαιρετική διαδικασία. Προκειμένου να διενεργηθεί προμήθεια με απευθείας ανάθεση απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο επιλέγει και τον προμηθευτή, αφού προηγηθεί γνωμοδότηση του αρμόδιου για την αξιολόγηση οργάνου.

Η απόφαση πρέπει να αιτιολογείται δεόντως, πέραν των στοιχείων της αναθέτουσας αρχής, η αξία, η ποσότητα και η φύση των αγοραζομένων εμπορευμάτων, ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής (σε περίπτωση αποτυχόντος διαγωνισμού), ο αριθμός των υποψηφίων που καλούνται να υποβάλουν προσφορά, ενδεχομένως δε, ο αριθμός των υποψηφίων που δεν προκρίθηκαν και οι λόγοι απόρριψης της υποψηφιότητάς τους.

Σύμφωνα με τη Νομολογία ελεγκτικού Συνεδρίου "Η κατάτμηση σε περισσότερες ομοειδείς προμήθειες και η καταφυγή στην εξαιρετική διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες από τις οικείες διατάξεις προϋποθέσεις, παρίσταται μη νόμιμη".

Θα κλείσουμε με μία λαϊκή παροιμία, που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, με την υπόσχεση πως θα επανέλθουμε.

"Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του" 


 
Γιάννης κερνάει ... Αντώνης πίνει Γιάννης κερνάει ... Αντώνης πίνει Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.