Λαογραφικούς θησαυρούς διασώζει σε νέο βιβλίο της, η αγρότισσα από την Πλακωτή Θεσπρωτίας κα Τούλα Μώκου




Η Τούλα Μώκου, μια απλή γυναίκα, αγρότισσα, με μεγάλη δύναμη πνεύματος, από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, έχει στα σπλάγχνα της αθεράπευτη λατρεία για τον τόπο της και για το χωριό της. 
Το έχει αποδείξει με πολλές αξιόλογες και αξιέπαινες πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων η αναπαράσταση και βιντεοσκόπηση δραστηριοτήτων από την παλαιά ζωή των κατοίκων (αλώνισμα, ζάλωμα, γάμος κ.λπ.), η δημιουργία λαογραφικού μουσείου με χιλιάδες αντικείμενα, όλα προερχόμενα από το χωριό της, η έκδοση βιβλίου για την Πλακωτή κ.λπ. 
Τώρα διασώζει λαογραφικούς θησαυρούς σε νέο βιβλίο της με τίτλο "Στα μονοπάτια της Παράδοσης". 
Τοπικές ιστορίες, με πρωταγωνιστές ανθρώπους αγνούς και γνήσιους, παροιμίες, τοπωνύμια και ένα σωρό άλλες ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες, βγάζουν στο φως άγνωστες πτυχές μιας νοσταλγικής εποχής, που μπορεί να πέρασε, αλλά το άρωμά της δεν έσβησε. 
Ο αέρας του χρόνου δεν σβήνει τις αναμνήσεις της Τούλας Μώκου, δεν ακουμπάει ό,τι αγαπάει, δεν διαγράφει ό,τι έζησε και ό,τι κληρονόμησε. 


 
Λαογραφικούς θησαυρούς διασώζει σε νέο βιβλίο της, η αγρότισσα από την Πλακωτή Θεσπρωτίας κα Τούλα Μώκου  Λαογραφικούς θησαυρούς διασώζει σε νέο βιβλίο της, η αγρότισσα από την Πλακωτή Θεσπρωτίας κα Τούλα Μώκου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.