ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Πριν 43 χρόνια, τον Νοέμβρη του 1973, ξεσηκώθηκε ο λαός και η νεολαία ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία. Η στιγμή αυτή στην ιστορία αποτελεί το κορυφαίο γεγονός στην αντιδικτατορική πάλη και τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές , τους νεκρούς του Νοέμβρη του 1973 που αγωνίστηκαν ενάντια στην δικτατορία.

Η παρακαταθήκη και αυτών των αγώνων είναι τεράστιας σημασίας και ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη διδάσκει το σήμερα αφού παραμένουν η εξουσία του κεφαλαίου και η ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι παράγοντες εκείνοι που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας.

Και είναι γεγονός πως η μετάβαση από την δικτατορία στην « δημοκρατία» δεν έδωσε καμιά λύση στα λαϊκά προβλήματα, δεν έλυσε την φτώχεια , την ανεργία αντίθετα οξύνθηκαν όλα τα προβλήματα με αποκορύφωμα τα τελευταία 8 χρόνια της οικονομικής κρίσης που οι εργαζόμενοι , τα λαϊκά στρώματα έχασαν σημαντικές κατακτήσεις και η ζωή έχει δυσκολέψει .

Σε όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδειχθεί ότι όποιες παραχωρήσεις αποσπούν οι εργαζόμενοι είναι προσωρινές. Ότι όσες κυβερνήσεις επιλέγουν να διαχειριστούν αυτό το σάπιο σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα θ' ακολουθήσουν αντιλαϊκές πολιτικές. Αυτό αποδείχτηκε και με την "αριστερή" διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, η πάλη του λαού και της νεολαίας, δίνουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φασισμό και είναι χρέος στη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο να καταδικάσουν και ν' απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και συκοφαντεί την, αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Όπως τότε έτσι και σήμερα, διαδηλώνουμε ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, που αποτελούν παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εμπλοκής του ελληνικού λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, που συνεχίζει να ματώνει το λαό για ν' ανακάμψει η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά και να κηρύξουμε ανεπιθύμητο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ που η πολιτική τους μακελεύει τους λαούς. Η επίσκεψη στόχο έχει την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την παραπέρα ενίσχυση των ευρω-ατλαντικών επιθετικών σχεδίων.

Η καλλιέργεια προσδοκιών ότι η επίσκεψη Ομπάμα, η ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ γίνεται προς όφελος του λαού μας, επιχειρεί να εξαπατήσει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και να αποκρύψει πόσο ακριβά έχει πληρώσει ο λαός την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Να αποκρύψει ότι και σήμερα καθημερινά αποκαλύπτονται οι τραγικές συνέπειες αυτής της πολιτικής, όπως καταγράφονται, για παράδειγμα, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Το πολυτεχνείο ζει και μας οδηγεί στους αγώνες του σήμερα. Με θάρρος και αποφασιστικότητα για την διεκδίκηση του δίκιου μας μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας και δεν κάνουμε πίσω από αυτό.
  • ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 6:30μ.μ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  ΣΤΟΝ ΟΤΕ  
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ  


 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.