Ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας



Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, η οποία εορτάζεται παγκοσμίως την 8 η Μαρτίου, καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1977 για την κινητοποίηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας στις 8 Μαρτίου 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. 

Το θέμα του εορτασμού για το 2017 είναι «Οι Γυναίκες στο Μεταβαλλόμενο Κόσμο της Εργασίας: Πλανήτης 50-50 έως το 2030». 

Η θέση της γυναίκας στην εργασία αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα, με ζητήματα που αναφέρονται στην υποδεέστερη αμοιβή της, στον αποκλεισμό της από την ανάληψη θέσεων ευθύνης και την ενασχόλησή της σε διάφορους κλάδους εργασίας. 

Η ενδυνάμωση των γυναικών, μέσα από την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, θα εξασφαλίσει το μέλλον όλων των ανθρώπων. 

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι υποχρέωση όλων μας για την δημιουργία κοινωνιών που θα αναπτύσσονται απαλλαγμένες από κάθε είδους διακρίσεις και θα προάγουν τον σεβασμό στην Ισότητα των Φύλων. 

Η επίτευξη της ισότητας στην εργασία είναι καθοριστική για την βιώσιμη ανάπτυξη. 

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, δηλώνει την παρουσία της στην προάσπιση των δικαιωμάτων των δύο φύλων μέσα από την προώθηση των ίσων ευκαιριών, τη συνειδητοποίηση της έννοιας της ισότητας αλλά και την υλοποίηση των δεσμεύσεων αναφορικά με την ισότητα των φύλων. 

Δράσεις της Επιτροπής περιλαμβάνουν ημερίδες για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, εκδηλώσεις για την οικογένεια, παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, ενώ επιδιώκει την ενσωμάτωση των πολιτικών ισότητας σε όλες τις εκφάνσεις των πολιτικών της Περιφέρειας. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι λειτουργούν Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στα Ιωάννινα (τηλ. 2651077449), στην Άρτα (τηλ. 2681077400), και στη Πρέβεζα (τηλ. 2682024444), ενώ στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 παρέχεται 24ωρη ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες θύματα βίας.


Ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.