Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου





Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 12.00 μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση αποφάσεων 1ου /2017 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

Εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

Έγκριση συμμετοχής της περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017 που διοργανώνεται στην Αθήνα το διάστημα 7-9/4/2017.

Έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας λαϊκής αγοράς στην περιοχή Βρυσούλα Ιωαννίνων.

Λύση της από 25-11-2016 υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου που αφορά το έργο «Λειτουργικές Δαπάνες Λαογραφικού Μουσείου Αγαπίου Τόλη για τα έτη 2016& 2017», προϋπολογισμού 20.000,00 €.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου για την υλοποίηση του έργου: «Δαπάνες οργάνωσης και λειτουργίας Λαογραφικού Μουσείου Αγαπίου Τόλη» προϋπολογισμού 24.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Μπόϊδα Μαυρής για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου ΡΕ 100 Φ 500 ΡΝ12,5 ΑΤΜ για την αντικατάσταση του Κεντρικού αρδετυικού δικτύου στη θέση (Πριάλα) του ΤΟΕΒ Μπόϊδα Μαυρής» προϋπολογισμού 55.911,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Πόρου για την υλοποίηση του έργου: «Συμπληρωματικές εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο περιοχής ΤΟΕΒ Πόρου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 200.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Ανω Καλαμά για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Κεντρικής διώρυγας στη θέση “Μύγες” Δοολιανών του ΤΟΕΒ Άνω Καλαμά» προϋπολογισμού 18.542,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση αγιογραφιών Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλαρρυτών» προϋπολογισμού 80.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Ιωαννιτών και της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ ΠΕΘΕ) Ιωαννίνων, για την υλοποίηση του έργου: «Οργάνωση και Ανάπτυξη ΔΗΠΕΘΕ έτους 2017», και ορισμό (1) ενός εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

3η Τροποποίηση της από 10-12-2012 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Παράρτημα Ιωαννίνων, ως προς τον χρόνο ισχύος της (άρθρο 4 “Διάρκεια”).

1ηΤροποποίηση της από 25-11-2016 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.),για την υλοποίηση του έργου: «Επιστημονική υποστήριξη από το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας σχετικά με την έρευνα των αναπτυξιακών προοπτικών των ορεινών και ημιορεινών περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου»ως προς το άρθρο 5 «Προϋπολογισμός της Προγραμματικής Σύμβασης και τρόπος πληρωμής».

1ηΤροποποίηση της από 30-11-2016 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού /Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση διατηρητέου μνημείου οικίας Δεσπότη- Άμεσα στερεωτικά μέτρα στην οικία Χουσεΐν Μπέη (Σπίτι Δεσπότη) στα Ιωάννινα», ως προς την αλλαγή υπολόγου πληρωμής.

1ηΤροποποίηση της από 30-11-2016 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού /Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Εκπόνηση μελετών στερέωσης χριστιανικών και οθωμανικών μνημείων Δήμου Κόνιτσας», ως προς την αλλαγή υπολόγου πληρωμής.

Έγκριση τροποποιημένου σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Άρτας, Δήμου Αρταίων και του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ» για την εκπόνησης της μελέτης: «Μελέτη ανακαίνιση – αναδιαρρύθμιση του κτιρίου του μουσικοφιλολογικού συλλόγου Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ»,προϋπολογισμού 150.000,00 € , και τον ορισμό ενός (1) εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου με τον αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Ζηρού για την υλοποίηση του έργου: «Συντληρηση επισκευή παρόδων της 10ης επαρχιακής οδού.» προϋπολογισμού 25.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο μελών από την Περιφέρεια Ηπείρου με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση οδικής σύνδεσης της οδού 49 Μαρτύρων με το Β΄ Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 62.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας,του ΤΟΕΒ Αχέροντα – Γλυκής και του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς για την υλοποίηση του έργου: «Αντικατάσταση αγωγών άρδρευσης Τ.Ο.Ε.Β. Αχέροντα – Γλυκής και Τ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού 63.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (1) ενός εκπροσώπου από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Φιλιατών για την υλοποίηση του έργου: «Υδροδότηση Τ.Κ. Ραγίου Δήμου Φιλιατών» προϋπολογισμού 145.000,00 Ευρώ € (με ΦΠΑ) και ορισμό (2) δύο εκπροσώπων από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας με τους αναπληρωτές τους για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

Λύση της από 09-11-2016 υπογραφείσας προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Νομός Ιωαννίνων), που εδρεύει στα Ιωάννινα για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΥΤΑ 1ΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Λύση της από 09-11-2016 υπογραφείσας προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Νομός Ιωαννίνων), που εδρεύει στα Ιωάννινα για την υλοποίηση του έργου: «ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ 1ΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Λύση της από 22-12-2016 υπογραφείσας προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, που εδρεύει στην Παραμυθιά για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΥΤΑ 2ΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Λύση της από 22-12-2016 υπογραφείσας προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου που εδρεύει στην Παραμυθιά για την υλοποίηση του έργου: «ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΜΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ 2ΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου: «Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (έργο υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η, α/α 7) από καύση βιομάζας (βιοέλαια – βιορευστά), ισχύος 0,5 ΜW η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Τεμ.186-ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΠΑΘΑΡΑΙΩΝ ΤΟΥ 2008» του Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η κ. Στέλλα Αηδώνη..(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου: «Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (έργο υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η, α/α 05) από καύση βιομάζας (βιοέλαια – βιορευστά), ισχύος 0,5 ΜW η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο αγροτεμάχιο 256της Τ.Κ. Γαρδικίουτου Δήμου Σουλίου, Π.Ε. Θεσπρωτίας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κ. Ηρακλής Νίκου..(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για το έργο: «Λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας(έργο κατηγορίας Α2, ομάδα 7η), υπαγωγή στο αρθ. 9 παρ 2 του Ν4014/2011, δυναμικότητας 30.000 πατρογονικών πτηνών & εκκολαπτήριο, με υδρογεώτρηση (έργο κατηγορίας Β, ομάδα 2η),εγκατεστημένη στην Τ.Κ. Περιβλέπτου, Δ.Ε. Περάματος, Δήμου Ιωαννιτών». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία «ΣΙΩΠΗΣ ΗΛΙΑΣ & ΥΙΟΣ Ο.Ε.»..(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για το έργο Υποκατηγορία Α2, ομάδα 9η: «Επέκταση και λειτουργία πτηνοσφαγείου – τυποποιητήριου κρέατος, εγκατεστημένο στη θέση «Άμπέλια» της Τ.Κ. Ροδοτοπίου, Δ.Ε. Πασσαρώνος του Δ. Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων (Υπαγωγή στην οδηγία IPPC)υπαγωγή στο αρθ. 9 παρ 2 του Ν4014/2011, δυναμικότητας 30.000 πατρογονικών πτηνών & εκκολαπτήριο, με υδρογεώτρηση (έργο κατηγορίας Β, ομάδα 2η),εγκατεστημένη στην Τ.Κ. Περιβλέπτου, Δ.Ε. Περάματος, Δήμου Ιωαννιτών». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία «Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.»..(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο ιόνιο Πέλαγος.

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς 2017-2026 του ΑΔΜΗΕ. 


 
Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.