"ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΕΖΟΥΛΙ" - ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ


"ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΕΖΟΥΛΙ"
Ένα βιβλίο-καταγραφή μιας ολόκληρης εποχής από την Δασκάλα Ελληνικών χορών
ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ.
Με απαλό σαφή και παραστατικό τρόπο μας ταξιδεύει,μέσα από μια μορφή αυτοβιογραφίας εξιστορώντας την πορείας της οικογενείας της, με κεντρική ηρωίδα την μητέρα της,στην τραχιά και σκληρή κοινωνική πραγματικότητα που βίωνε ουσιαστικά ολόκληρη η περιοχή της Μουργκάνας τα πρώτα προπολεμικά χρόνια και τις αμέσως επόμενες ταραγμένες δεκαετίες που ακολούθησαν..
Καταφέρνει έτσι,με καλογραμμένο ύφος,να μας παρουσιάσει μοναδικά την καθημερινότητα τις χαρές τα βάσανα τον μόχθο και τις αγωνίες των ανθρώπων εκείνης της εποχής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το συγγραφικό της χάρισμα και ας ισχυρίζεται η ίδια πως δεν το διαθέτει..
Σε πλήρη κριτική αξιολόγηση ασφαλώς δεν έχω την δυνατότητα να επεισέλθω.Βεβαιώνω όμως πως η ανάγνωση του βιβλίου τρέχει άνετα και ευχάριστα όπως ο πλούτος και τα ‘χρώματα’ του προφορικού λόγου της συγγραφέως .
Της αγαπητής μας Βαρβάρας.!!
Αλέξης Τσέκας


"ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΕΖΟΥΛΙ" - ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ "ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΕΖΟΥΛΙ" - ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 28, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.