Τοποθέτηση του Μάριου Κάτση σχετικά με το μέλλον του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας




Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τoυ ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ύστερα από δημοσιεύματα  σχετικά με την ανακοίνωση του πορίσματος της επιτροπής και την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για τη συνένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου, έκανε την εξής δήλωση:  
 
«Δικαίως  ανησυχεί ο συνάδελφος της Νέας Δημοκρατίας, για το αν θα προχωρήσει η ίδρυση του τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα, όπως προτείνει η αρμόδια επιτροπή. 
 
Άλλωστε, έχει καεί η γούνα μας από τη Νέα Δημοκρατία, από υποσχετικές που έμειναν στα χαρτιά, όπως συνέβη επί των ημερών της με το τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας . 
 
Σε αντίθεση με τέτοιες υποσχετικές που δεν πληρούσαν κανένα ακαδημαϊκό ή οικονομικό κριτήριο, η πρόταση για την Ίδρυση του τμήματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης είναι ομόφωνη και  ο Υπουργός την αξιολογεί θετικά και ζητά κατάρτιση προγράμματος σπουδών από το ΤΕΙ, ώστε η πολιτεία να σταθεί αρωγός με προσλήψεις μελών ΔΕΠ που θα προστεθούν στο ήδη υπάρχον προσωπικό. 
 
Από την πλευρά μου, δηλώνω ότι όταν έρθει η σχετική νομοθετική ρύθμιση, είμαι βέβαιος ότι ο Υπουργός Παιδείας  θα προβεί σε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν φοιτητές –εργαζόμενους-εκπαιδευτικό προσωπικό και συγχρόνως  ότι το σχέδιο για την ίδρυση νέου τμήματος θα πάρει σάρκα και οστά, χωρίς να αφήνει το περιθώριο σε πισωγυρίσματα.  
 
Η Θεσπρωτία θα μπει δυναμικά στον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης με ένα βιώσιμο Πανεπιστημιακού επιπέδου τμήμα και 2-ετή Πανεπιστημιακά προγράμματα που θα ακουμπούν στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και θα εξασφαλίζουν επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους τους». 


Τοποθέτηση του Μάριου Κάτση σχετικά με το μέλλον του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας Τοποθέτηση του Μάριου Κάτση σχετικά με το μέλλον του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.