• Επικαιρότητα

  Τα σκουπίδια της στην Ήπειρο θέλει να στείλει η Κέρκυρα  Λύση στα σκουπίδια της μέσω Ηπείρου αναζητά η Κέρκυρα. 
  Οι φορείς του νησιού, μετά την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αρνούμενοι να θέσουν σε λειτουργία τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, επιδιώκουν να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων εκτός νησιού. 
  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost ήδη έχουν απευθυνθεί εγγράφως και στην Ήπειρο, ζητώντας την μεταφορά πέντε χιλιάδων τόνων απορριμμάτων!

  Ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Απορριμμάτων του Νομού Ιωαννίνων, ένας από αυτούς που κοινοποιήθηκε το σχετικό έγγραφο από τον Δήμο Κέρκυρας, αναμένεται να συνεδριάσει και να αποφασίσει εντός της επόμενης βδομάδας.

  Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η επικρατούσα άποψη είναι αρνητική, καθώς οι δυνατότητες του ΧΥΤΑ της περιοχής είναι περιορισμένες.

  Όπως διαφαίνεται αρνητικά θα απαντήσουν και οι υπόλοιποι Φορείς Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Ήπειρο, στην περίπτωση που κληθούν να πάρουν σχετική απόφαση, θεωρώντας ότι είναι αδιανόητο για ένα νησί όπως η Κέρκυρα, να μην έχει βρει λύση επί σειρά ετών λύση για τα σκουπίδια της.

  «Πάγο» στις προθέσεις των Κερκυραίων έβαλε άμεσα η Κοζάνη, με τον Γενικό Διευθυντή της ΔΙΑΔΥΜΑ, να λέει ένα μεγαλοπρεπές όχι πριν ακόμη του τεθεί οποιοδήποτε σχετικό αίτημα.

  Η Κέρκυρα βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω της απροθυμίας των τοπικών φορέων να θέσουν σε λειτουργία τον ΧΥΤΑ της Λευκίμμης, όπου εκδηλώνονται κοινωνικές αντιδράσεις. Σε μία αποθέωση της μικροπολιτικής, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την μεταφορά των απορριμμάτων εκτός νησιού και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ζητήσουν λύση από την Κυβέρνηση.


   

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad