Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ανακλήθηκε η άδεια της ΑΕΠΙ



Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει για την έκβαση της υπόθεσης της ΑΕΠΙ, καθώς στις 20/3/2018 το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από σύσκεψη με το Σωματείο Δημιουργών, την Ένωση Eκδοτών Μουσικής και το Σωματείο Εργαζομένων της ΑΕΠΙ, αποφάσισε την ανάκληση της Άδειας της ΑΕΠΙ.

Η συμβολή της ΚΕΕΕ στο εν λόγω θέμα, μετά από διετής προσπάθειες ήταν καταλυτική .

Η ΚΕΕΕ από το 2013 ξεκίνησε επίπονες και συνεχείς προσπάθειες υποβάλλοντας τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΚΕΕΕ αγωνίστηκε ώστε να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, παρεμβαίνοντας επί των νομικών θεμάτων και συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στα μέγιστα ώστε να αναδειχθούν οι παρατυπίες και παρανομίες στη λειτουργία της ΑΕΠΙ και τέλος να ανακληθεί η άδεια της ΑΕΠΙ.

Επιπροσθέτως, η ΚΕΕΕ είχε προτείνει να αναλάβουν την υπόθεση ελέγχου των οικονομικών στοιχείων ορκωτοί λογιστές, γεγονός που αποδείχθηκε εξαιρετικά ωφέλιμο και έδωσε νέα στοιχεία στην υπόθεση. Το πόρισμα όπου συνέταξαν οι ορκωτοί λογιστές αποκάλυψε ένα τεράστιο σκάνδαλο εις βάρος χρηστών και δικαιούχων.

Σήμερα αισθανόμαστε δικαίωση της αδιάλειπτης προσπάθειάς μας όλα αυτά τα χρόνια και εκτιμούμε ότι, σύμφωνα με το σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας περί έκτακτης διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων, το οποίο κατατέθηκε, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κενό που θα δημιουργηθεί από την ανάκληση της αδείας της ΑΕΠΙ, θα τελειώσει σύντομα όλη αυτή η ταλαιπωρία προς όφελος των μελών μας.


Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ανακλήθηκε η άδεια της ΑΕΠΙ Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ανακλήθηκε η άδεια της ΑΕΠΙ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 24, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.