Η Αντιγόνη Φίλη για την τοποθέτησή της στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη



Παιδεία και πολιτισμός είναι δυο έννοιες συνυφασμένες, που η μία προϋποθέτει την άλλη, διότι αν δεν έχεις παιδεία δεν μπορείς να έχεις πολιτισμό και αν δεν έχεις πολιτισμό δεν μπορείς να έχεις παιδεία. 
Πολιτισμός είναι μια ευρεία και πολυδιάστατη έννοια, που ίσως ο καθένας μας την εννοεί διαφορετικά. 
Πρωτίστως είναι η ιστορία μας, η γλώσσα μας, τα μνημεία μας, η θρησκεία μας, η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας, τα γράμματα και οι τέχνες, οι επιστήμες και τα πνευματικά και τεχνολογικά μας επιτεύγματα.
Είναι όμως και το επίπεδο και οι συνθήκες της ζωής μας, η συμπεριφορά μας, ο τρόπος σκέψης μας, το καθαρό περιβάλλον, τελικά η ίδια η κοινωνία μας. 
Και όλα αυτά τα αποκτά κανείς μέσα από την παιδεία και την εκπαίδευση.

Η Ήπειρός μας διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία και όχι άδικα χαρακτηρίστηκε ως η κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού. 
Είναι η βαριά κληρονομιά μας, η βαριά βιομηχανία μας, και η Περιφέρεια Ηπείρου έχει θέσει ως ύψιστο στόχο την αξιοποίηση και ανάδειξη των στοιχείων αυτών προκειμένου να λειτουργήσουν τα πολιτιστικά μας στοιχεία ως πυλώνας εξωστρέφειας και ανάπτυξης της περιοχής. 

Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη μας κο Αλέξανδρο Καχριμάνη για τη εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, αναθέτοντάς μου τα καθήκοντα της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού. 
Δεσμεύομαι να καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις, όπως κάνω εδώ και οχτώ χρόνια ως Περιφερειακή Σύμβουλος, και να φανώ αντάξια των προσδοκιών αλλά και της βαρύτητας που συνεπάγεται ο θεσμός του Αντιπεριφερειάρχη. 
Και ειλικρινά ελπίζω στην αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, γιατί πιστεύω πως μέσω της συνεργασίας προάγεται η πρόοδος.
Η Αντιγόνη Φίλη για την τοποθέτησή της στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Η Αντιγόνη Φίλη για την τοποθέτησή της στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 24, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.