Η Κ.Ο Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ, απαντάει στον Παύλο Παπαρούνα



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων «υλοποιείται» από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους της χώρας η δίχρονη φοίτηση των νηπίων, που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών. Σε σχέση με αυτό το θέμα ο κ. Παύλος Παπαρούνας Συντονιστής ΝΕ Σύριζα Θεσπρωτίας έστειλε επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ζητώντας «να εξηγήσει ο Δήμαρχος για ποιο λόγο ο Δήμος επέλεξε να μείνει εκτός προγράμματος, τιμωρώντας με τον τρόπο αυτό όλους τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές, αν και υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές που θα τους φιλοξενούσαν». Ζητώντας μάλιστα να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης. Πράγμα που ο Δήμαρχος αρνήθηκε να κάνει παρά του ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» αλλά και άλλες δημοτικές παρατάξεις ζήτησαν να συζητηθεί σαν θέμα με άλλο φυσικά περιεχόμενο.

Η Κ.Ο Ηγουμενίτσας κρίνει προκλητική και εντελώς αποπροσανατολιστική την επιστολή αυτή της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποτιθέμενη στήριξή της στην εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης Προσχολικής Αγωγής στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε έναν "κενό" περιεχομένου νόμο όπου "θεσμοθετούσε" τη 2χρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, αλλά που δεν περιλάμβανε ούτε ένα μέτρο και ούτε ένα ευρώ για την εφαρμογή του νόμου αυτού. Ειδικά στον Δήμο Ηγουμενίτσας με τα πολλά προβλήματα και ελλείψεις στις κτιριακές υποδομές αλλά και προσωπικό, όπου σχολεία στεγάζονται σε νοικιασμένα κτήρια. (π.χ. για το 7ο νηπιαγωγείο ακόμα δεν έχει βρεθεί αίθουσα για νοίκιασμα)

Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, μόλις σε 184 από τους 325 Δήμους της χώρας θα υλοποιηθεί η Δίχρονη για τη σχολική χρονιά 2018 - 2019! Οι δήμοι αυτοί καλύπτουν το 32% του πληθυσμού και μόλις το 25% των νηπίων της χώρας. Από τους πρώτους 20 δήμους σε πληθυσμό μόνο οι 2 θα ενταχθούν τελικά στην υποχρεωτικότητα!

Στις περιοχές που δεν υλοποιείται από την επόμενη σχολική χρονιά η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή είναι φανερό πως την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ας προσπαθεί να τη ρίξει στους Δήμους, τους Περιφερειακούς ή τις τριμερείς επιτροπές.

Η κυβέρνηση διαμορφώνει μία ακόμα εκπαιδευτική ανισότητα σε βάρος των παιδιών των λαϊκών ,εργατικών οικογενειών, που κατοικούν κύρια στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Προφανώς υπάρχουν ευθύνες και στην Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας επειδή δεν αποκαλύπτει και δεν αντιπαλεύει αυτήν την πολιτική. Από την στιγμή που δεν ενημερώνει και δεν κινητοποιεί τους δημότες ενάντια σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική είναι συνένοχος στην εφαρμογή της.

Η Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ενώ εξαγγέλλει την υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, αποκλείει παιδιά από αυτήν.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να καταδικάσουν τους υποστηρικτές αυτής της πολιτικής που μετά "κλαίνε και οδύρονται" για τα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή της. Θυμίζουν το «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» .

Απαιτούμε να εφαρμοστεί η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά των συγκεκριμένων ηλικιών στο δήμο Ηγουμενίτσας και σε όλη τη χώρα!

Κάθε παιδί από την ηλικία των 4 ετών πρέπει να έχει πρόσβαση στην Προσχολική Αγωγή και να του παρέχεται δωρεάν και με ευθύνη του κράτους.

Εδώ και τώρα το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, με την κατασκευή νέων δομών Προσχολικής Αγωγής, σύγχρονων και ασφαλών, που θα έχουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Να υπάρχει ενιαίο, επιστημονικά αναβαθμισμένο πρόγραμμα αγωγής, με ευθύνη κεντρικά του κράτους. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να δυναμώσουν τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόρφωση, για τη θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, δημόσια και δωρεάν. Να απαιτηθούν οι μόνιμοι διορισμοί όλου του προσωπικού που χρειάζεται για 15 παιδιά το ανώτερο σε κάθε τμήμα, ώστε να μπορεί η/ο Νηπιαγωγός να επιτελέσει ουσιαστικά το παιδαγωγικό του έργο. Επίσης, σύγχρονες ασφαλείς και λειτουργικές αίθουσες διδασκαλίες και βοηθητικούς χώρους, δωρεάν σίτιση και ολοήμερο για όλα τα παιδιά.


Η Κ.Ο Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ, απαντάει στον Παύλο Παπαρούνα Η Κ.Ο Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ, απαντάει στον Παύλο Παπαρούνα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.