Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ"



Να μη μειωθεί η αστυνομική δύναμη της Θεσπρωτίας λόγω των αναγκών αστυνόμευσης της Ιόνιας Οδού ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας υπογραμμίζει ότι η ενδεχόμενη αφαίρεση πέντε οργανικών θέσεων από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας με σκοπό τη στελέχωση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ιονίας Οδού θα αποδυναμώσει την αστυνόμευση ενός νομού με υψηλή διασυνοριακή εγκληματικότητα και αυξημένη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: «Αφαίρεση οργανικών θέσεων από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσπρωτίας επίκειται η αφαίρεση πέντε οργανικών θέσεων από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας προκειμένου να στελεχωθεί το νέο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ιονίας Οδού στην Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας.

Η απόφαση αυτή, εφ’ όσον υλοποιηθεί, έρχεται να αποδυναμώσει περαιτέρω την αστυνομική δύναμη ενός νομού με υψηλή διασυνοριακή εγκληματικότητα λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία και με μεταναστευτικές πιέσεις καθώς ο Λιμένας Ηγουμενίτσας αποτελεί πύλη εξόδου προς τη Δυτική Ευρώπη. Για τους λόγους αυτούς η αναγκαία στελέχωση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ιονίας Οδού δε μπορεί να γίνει με την αποδυνάμωση της οικείας Διεύθυνσης Αστυνομίας, πόσο μάλλον όταν οι ανάγκες αστυνόμευσης εμφανίζουν εποχική αύξηση λόγω της τουριστικής περιόδου αιχμής.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μην αποδυναμωθεί η δύναμη των αστυνομικών που υπηρετούν στον νομό Θεσπρωτίας με αφαίρεση οργανικών θέσεων από την οικεία Διεύθυνση Αστυνομίας. 


 
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ" Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.