Δήλωση Αντώνη Μπέζα για Νοσοκομείο Φιλιατών


Ο πρώην υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Αντώνης Μπέζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με το άρθρο 29 του ν.4461/2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να εξυπηρετήσει την κομματική της πελατεία, οδηγεί στη διάλυση τα μικρά περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας.

Η συγκεκριμένη διάταξη έδωσε τη δυνατότητα σε ειδικευμένους ιατρούς του ΕΣΥ που υπηρετούν σε νοσοκομεία άγονων Α΄ περιοχών, (όπως το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών), όταν συμπληρώνουν πραγματική υπηρεσία πέντε (5) ετών να μετατίθενται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του νοσοκομείου που υπηρετούν, σε άλλο νοσοκομείο οποιασδήποτε Περιφερειακής Ενότητας ή σε αποκεντρωμένη οργανική Μονάδα των ΔΥΠε, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση.

Η φωτογραφική αυτή μεθόδευση έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί μαζικές αιτήσεις μεταθέσεων ιατρών, από τα μικρά νοσοκομεία της περιφέρειας σε νοσοκομεία μεγάλων αστικών κέντρων (όπως Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης κλπ), οι οποίες επιφέρουν υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας αλλά και αναστολή λειτουργίας κλινικών, λόγω έλλειψης ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Σε εφαρμογή της παραπάνω διάταξης, στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών έχουν ήδη μετατεθεί τρείς (3) ιατροί (αναισθησιολόγος, βιοπαθολόγος και παθολογοανατόμος) και οι βιοψίες των ασθενών στέλνονται σε νοσοκομείο των Αθηνών. Επιπλέον, σε εννέα (9) ιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων (νεφρολόγοι, χειρουργοί, καρδιολόγοι κλπ) έχει εγκριθεί η μετάθεση αλλά έχουν λάβει τρίμηνες μετακινήσεις που λήγουν το Σεπτέμβριο, με κίνδυνο τη διακοπή λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Τέλος, είναι άγνωστος ο συνολικός αριθμός των ιατρών που έχουν ζητήσει μετάθεση, αφού οι αιτήσεις τους υποβάλλονται κεντρικά.

Η αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών τα προηγούμενα χρόνια, με τη νέα σύγχρονη πολυώροφη πτέρυγα επέκτασης, το νέο ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, τα νέα καινοτόμα τμήματα που προβλέφθηκαν στον Οργανισμό του, συμπεριλαμβανομένου του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, και κυρίως, με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό, ακυρώνεται από την ψηφοθηρική και απαράδεκτη για τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας διάταξη του άρθρου 29 του ν.4461/2019.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί να κόβει κορδέλες στη Θεσπρωτία σε δομές υγείας που λειτουργούν παράνομα για διαφορετικό σκοπό απ’ ότι κατασκευάστηκαν, οφείλει:

-Να ολοκληρώσει κατά προτεραιότητα τη διαδικασία επιλογής για τις 11 θέσεις ιατρών ΕΣΥ που έχουν προκηρυχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για τις οποίες δεν υπάρχει καμία πρόοδος και επιπλέον δε γνωρίζουμε αν έχουν υποβληθεί αιτήσεις.

-Να προκηρύξει τις υπόλοιπες θέσεις ιατρών που έχουν ζητήσει μετάθεση για να καλυφθούν πλήρως τα κενά που δημιουργούνται.

-Να τροποποιήσει την επίμαχη διάταξη ώστε να προβλέπεται ότι καμία μετάθεση από περιφερειακά νοσοκομεία άγονων περιοχών δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν προηγουμένως δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρωσης (προκήρυξη, αξιολόγηση, επιλογή και τοποθέτηση) της θέσης που εκκενώνεται.

Σε διαφορετική περίπτωση, η υπολειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών θα φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».


Δήλωση Αντώνη Μπέζα για Νοσοκομείο Φιλιατών Δήλωση Αντώνη Μπέζα για Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 02, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.