“Ρεύμα” εισερχόμενου εναλλακτικού τουρισμού για πτήσεις παρα5 από τα όρη Παραμυθιάς



Γιγαντώνεται το τελευταίο διάστημα, η εισροή ξένων τουριστών για δράσεις εναλλακτικων μορφών τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς, με σκοπό τις πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς από το όρος Γκορίλα και πιο συγκεκριμένα από την πίστα απογείωσης του αεραθλητικού συλλόγου Παραμυθιάς.

Μικρά και μεγάλα γκρουπ από Ολλανδία, Γερμανία, Ελβετία και Γαλλία, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βρίσκονται στην περιοχή και με την συνδρομή των μελών του αεραθλητικού συλλόγου Παραμυθιάς, απολαμβάνουν το άθλημα τους σε μια από τις καλύτερες περιοχές για πτήσεις, σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για το άθλημα και σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ειδικοί του αλεξίπτωτου πλαγιάς.

Συνήθως οι διαμονές τους είναι τριήμερες ή τετραήμερες, ενισχύοντας εκτός από τις επιχειρήσεις διαμονής και αυτές τις σίτισης άλλα κ.α, και μάλιστα εκτός τουριστικής σεζόν, δείχνοντας πως η περιοχή μπορεί να αποκτήσει εναλλακτικό τουρισμό 12 μηνών.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν ήρθε μόνο του. Ήρθε μετά από μακρόχρονες προσπάθειες ορισμένων “τρελών” που συνδύασαν το χόμπι τους με την κοινωνική προσφορά και που κατάφεραν να βάλουν την Παραμυθιά στον πανευρωπαϊκό χάρτη του αλεξίπτωτου πλαγιάς.

Και ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αφιέρωσαν πολύ χρόνο και χρήμα, τόσο για κατασκευές όσο και για τον εξοπλισμό της πίστας, ενώ όπως τονίζουν ζητούν την συμπαράσταση της δημοτική αρχής, για μια σειρά από θέματα που παραμένουν ανεπίλυτα, παρά τις πολλές ενοχλήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και αντιδημάρχους του δήμου, με κυριότερα την βελτίωση του δρόμου από Κατασκήνωση μέχρι την πίστα του όρους Γκορίλας, άλλα και την συνδρομή για την δημιουργία νέας πίστας στο Παγκράτι.


 
“Ρεύμα” εισερχόμενου εναλλακτικού τουρισμού για πτήσεις παρα5 από τα όρη Παραμυθιάς “Ρεύμα” εισερχόμενου εναλλακτικού τουρισμού για πτήσεις παρα5 από τα όρη Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.