Ηγουμενίτσα: Γνωστοποίηση αναγκαστικής παραίτησης από το Κέντρο πρόληψης Αριάδνη




Με μεγάλη μου λύπη μοιράζομαι μαζί σας την αναγκαστική παραίτηση μου από τον εργασιακό μου χώρο, στον οποίο εργάστηκα, έδωσα και πήρα, για 20 ολόκληρα χρόνια. Δύσκολο να κλείνει κανείς έναν ολόκληρο κύκλο, μα και τα κλεισίματα είναι μέσα στην ζωή.

Το καλοκαίρι του ‘99 ήρθα από την Αθήνα και ξεκίνησα να εργάζομαι στο Κ.Π., στην «ΑΡΙΑΔΝΗ» όπως λένε οι άνθρωποι που το γνώρισαν, με πολύ κέφι μεράκι αλλά και αγωνία και κόπο, για να καταθέσω την γνώση μου και την επιστημονική μου εμπειρία στον τόπο μου. Στόχος η πρόληψη και η ενδυνάμωση των ανθρώπων της κοινότητας ώστε να προλαμβάνουν παρά να θεραπεύουν. Όλα αυτά τα χρόνια με όλες τις ομάδες της τοπικής κοινότητας, στην Ηγουμενίτσα, στην Παραμυθιά, στους Φιλιάτες, σε όλη την Θεσπρωτία, με γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές, γνωρίστηκα· δούλεψα· επικοινώνησα· μοιράστηκα· αγωνίες, αξίες, προβληματισμούς, ανάγκες. Συναντηθήκαμε σε εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, ραδιοφωνικές εκπομπές, ταξίδια ανταλλαγής, αθλητικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές.

Σήμερα μετά από 2 περίπου χρόνια αφόρητης εργασιακής πίεσης, η οποία απορρέει από διάφορα προβλήματα του εργασιακού μου χώρου, βρίσκομαι στην δύσκολη θέση να αναγκαστώ σε παραίτηση, να αφήσω πίσω μου όλα όσα έζησα μαζί σας, καθώς ως εργαζόμενη, ως επιστήμονας, ως άνθρωπος, δεν μπορώ πλέον να λειτουργήσω σύμφωνα με τις αξίες μου τις οποίες πρεσβεύω και με τις οποίες εργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια.

Πολλοί με έχετε ακούσει να λέω: «Δεν μπορείς να αλλάξεις τους άλλους, τον μοναδικό άνθρωπο που μπορείς να αλλάξεις είναι ο εαυτός σου». Για αυτό το λόγο, πικρά αλλά νηφάλια, αναγκάζομαι να μετακινηθώ, για άλλη μια φορά εγώ· καθώς όλα στον εργασιακό μου χώρο είναι καιρό αμετακίνητα. Και οι επιλογές έχουν κόστη. Το δικό μου κόστος είναι να αφήσω την εργασία μου, που – εκτός των άλλων – ήταν και το μοναδικό βιοποριστικό μου μέσο, από την οποία σε μόλις δύο χρόνια θα μπορούσα να συνταξιοδοτηθώ.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους εσάς που είχα την τύχη να συνεργαστώ και να γνωρίσω, όλους εσάς με τους οποίους συμπορεύτηκα συνδημιουργώντας.

Παπαγιάννη Άννα
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ


Ηγουμενίτσα: Γνωστοποίηση αναγκαστικής παραίτησης από το Κέντρο πρόληψης Αριάδνη Ηγουμενίτσα: Γνωστοποίηση αναγκαστικής παραίτησης από το Κέντρο πρόληψης Αριάδνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 25, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.