Έρχεται η "έξυπνη αξιοποίηση" του λιμανιού της Ηγουμενίτσας


Περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου αξίας άνω των 8 δισ. ευρώ, με το συνολικό όφελος για την εθνική οικονομία να φθάνει στα 20 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προκαταβολών πληρωμών, των τελών παραχώρησης, των υποχρεωτικών επενδύσεων κ.λπ., έχει αξιοποιήσει από το 2011 έως σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. 
 
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ταμείου, 'Αρης Ξενόφος, σε ομιλία του στο επενδυτικό σεμινάριο που διοργάνωσε το Enterprise Greece, ενόψει της επίσκεψης επιχειρηματικής αποστολής της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων στην Αθήνα. 
 
Για το 2019 το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ κλείνει σε περιουσιακά στοιχεία προς αξιοποίηση, όπως τα περιφερειακά λιμάνια, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθήνας, εμβληματικά ακίνητα και μαρίνες, είπε πως «πρώτα στο ραντάρ το δικό μας και των επενδυτών είναι τα λιμάνια στους άξονες της Εγνατίας Οδού: ανατολικά με τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και δυτικά με Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα. 
 
Έως το τέλος του έτους σχεδιάζουμε να εκκινήσουμε τους αντίστοιχους διαγωνισμούς. Εδω θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την "έξυπνη σξιοποίηση" των λιμανιών καθώς δεν θα πωληθούν αλλά θα παραχωρηθούν τμήματα τους, ανάλογα με το που έχει πλεονέκτημα το κάθε λιμάνι". 
 
Συνεχίζοντας ο κ.Ξενόφος είπε πως "Ένα από τα πιο εμβληματικά asset μας είναι το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Εκτιμούμε ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα μπορούσε να εκκινήσει στις αρχές του 2019, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης που έχουμε σε εξέλιξη». 
 
Πρόσθεσε δε, ότι «στο κομμάτι του real estate, το Ταμείο εγκαινιάζει την αξιοποίηση των ακινήτων που έχει σε ιαματικές πηγές και θα δείτε αρκετούς σχετικούς διαγωνισμούς το επόμενο διάστημα. Αν και πρόκειται για μικρά assets, εντούτοις είναι σημαντικά για την ανάπτυξη τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και αυτού του είδους τουρισμού που παγκοσμίως κερδίζει έδαφος. Επίσης, ένα μεγάλο ακίνητο που έχουμε είναι στο Ηράκλειο Κρήτης, στις Γούρνες, για το οποίο φτιάξαμε καινούργιο σχέδιο χρήσεων ανάπτυξης».
Έρχεται η "έξυπνη αξιοποίηση" του λιμανιού της Ηγουμενίτσας  Έρχεται η "έξυπνη αξιοποίηση" του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.