Arduino in School - Συνεργασία του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας με το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας


Ξεκίνησε το Σαββάτο 3/11/2018 το πρόγραμμα STEM "Arduino in School", το οποίο προέκυψε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας με το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας.

Στο πρόγραμμα, διάρκειας 16 ωρών, συμμετέχουν 18 μαθητές της Β' και Γ' τάξης του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, οι οποίοι χωρισμένοι σε τριμελείς ομάδες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δύο διαφορετικά προβλήματα, συνδυάζοντας γνώσεις από τους τομείς των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, του μηχανικού σχεδιασμού και των Μαθηματικών. 
 
Τα προβλήματα αυτά είναι:
1. Η κατασκευή ενός συστήματος αυτοματισμού, με το οποίο μια λάμπα θα ανάβει ή θα σβήνει ανάλογα με την ένταση του περιβάλλοντος φωτισμού.
2. Η μέτρηση της ταχύτητας διάδοσης του ήχου με χρήση ενός αισθητήρα υπερήχων.
 
Το πρόγραμμα δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ενθουσιώδη υποστήριξη του διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας κ. Βασιλείου Μητσιώνη, τον οποίο και δημόσια ευχαριστούμε.
 
Arduino in School - Συνεργασία του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας με το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Arduino in School - Συνεργασία του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας με το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 04, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.