Σημαντική ημέρα για το νοσοκομείο Φιλιατών - Επιτέλους αποκτά νέο μαγνητικό τομογράφο

Μάριος Κάτσης: Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας


Μεγάλη μέρα για τις δημόσιες δομές υγείας της Θεσπρωτίας καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του Νομού μας θα αποκτηθεί μαγνητικός τομογράφος ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών της ευρύτερης περιοχής.

Η χρόνια απαξίωση της δημόσιας υγείας, τόσο σε κεντρικό όσο και τοπικό επίπεδο οδηγούσε τους συμπολίτες μας είτε στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, με συνέπεια τις μεγάλες καθυστερήσεις στα ραντεβού, είτε σε ιδιωτικές δομές με οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους.

Η μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2015 ώστε να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας που κατέρρεε, όχι μόνο έπιασε τόπο, αλλά μας έδωσε τη δυνατότητα να περάσουμε στη φάση της ανάπτυξής του.

--> Έπειτα από την αναθεώρηση του οργανισμού του νοσοκομείου Φιλιατών, που έφερε την αύξηση της δυναμικότητας σε κλίνες του Νοσοκομείου από 90 σε 120, την αύξηση των οργανικών θέσεων σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό κατά 15 θέσεις, την αύξηση των οργανικών θέσεων σε μόνιμο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό κατά 30 θέσεις, καθώς και την αύξηση της ετήσιας δαπάνης κατά 856,500€.

-->Έπειτα από τα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας που έγιναν τον περασμένο Ιούνιο, και την ήδη μεγάλη και θετική ανταπόκριση και επισκεψιμότητα των συμπολιτών μας στο νέο αυτό εγχείρημα.

-->Έπειτα από την πρόσφατη λειτουργία της ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας, μιας εντελώς νέας δομής που ήρθε να ενισχύει την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για την έγκριση προμήθειας μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο Φιλιατών, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μια απόφαση που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στις δομές δημόσιας υγείας στη Θεσπρωτία, που δημιουργήθηκε είτε από διαχρονική αδιαφορία είτε από επιλογή.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος τον Ιούνιο στα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας εξήγγειλε την έναρξη της προσπάθειας για την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου, και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα υπέγραψε την απόφαση έγκρισης, καθώς και τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Μίλτο Ζαμπάρα ο οποίος συνέδραμε αποφασιστικά στην όλη προσπάθεια.

Βήμα βήμα προχωράμε στη ανάταξη και ανάπτυξη του δημοσίου συστήματος υγείας ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις κοινωνικές ανάγκες.

Με την απόφαση του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ενέκρινε από άποψη σκοπιμότητας την προμήθεια ενός συγκροτήματος μαγνητικού συντονισμού (MRI)-1,5Tesla για την κάλυψη των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου – ΚΥ Φιλιατών με συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό 900.000€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Σημαντική ημέρα για το νοσοκομείο Φιλιατών - Επιτέλους αποκτά νέο μαγνητικό τομογράφο Σημαντική ημέρα για το νοσοκομείο Φιλιατών - Επιτέλους αποκτά νέο μαγνητικό τομογράφο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.