Συνέντευξη Αντώνη Μπέζα στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση



Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Αντώνης Μπέζας, παραχώρησε χθες συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόρασης (Ιωάννινα) και το δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούρχα.

Ακολουθούν βασικά σημεία της συνέντευξής του:

Για την επίσκεψη Ραγκούση και Παππά στην Ηγουμενίτσα
«Η παρουσία των κυρίων Ραγκούση και Παππά στην Ηγουμενίτσα και αυτά που είπαν, ήταν για γέλια και για κλάματα. Οι συγκεκριμένοι είναι οι τελευταίοι που μπορούν να κουνούν το δάχτυλο στη Νέα Δημοκρατία και να μιλούν για παρακράτος της Δεξιάς και για σκάνδαλα. Ο πρώτος, γιατί είναι πολιτικά αφερέγγυος αφού πριν κατέβει για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήριζε το σημερινό πρωθυπουργό ως τον «πιο ανέντιμο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης» ενώ στο παρελθόν αποτέλεσε τον «μαέστρο» της απαράδεκτης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου που έσυρε τη χώρα στο ΔΝΤ και την εποπτεία, συκοφαντώντας την τότε κυβέρνηση της ΝΔ. Ο δεύτερος, γιατί είναι ο υπουργός με το φιάσκο για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών και επιπλέον θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις για το που κατέληξαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που βρέθηκαν στον φίλο του κ. Πετσίτη, ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου».

Το κενό ιδεολόγημα της «προοδευτικής συμμαχίας»
«Ποιο είναι το πολιτικό ιδεολόγημα της λεγόμενης «προοδευτικής συμμαχίας» με τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής, που μας διαφήμισαν οι κύριοι Ραγκούσης και Παππάς; Η μάχη «κατά της Ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού». Εδώ όμως υπάρχει μια βασική πολιτική αντίφαση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ιδεολόγημά τους είναι κενό. Τη μάχη κατά της Ακροδεξιάς την έχει χάσει από καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ στην πράξη, γιατί οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν χωρίς να έχει ακόμη ολοκληρωθεί η δίκη τους και γιατί με αυτούς στο πλάι του ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ρίξει πρόωρα την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, καταψηφίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, και η μάχη κατά του νεοφιλελευθερισμού έχει χαθεί από καιρό, όχι μόνο γιατί οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφάρμοσαν πιστά νεοφιλελεύθερες πολιτικές και έφεραν τα δικά τους Μνημόνια αλλά και γιατί την τελευταία τετραετία της διακυβέρνησης τους, οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι».

Ο Μητσοτάκης προτείνει λύσεις ενώ ο Τσίπρας διχάζει
«Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθημερινά αναδεικνύει τα προβλήματα των πολιτών, προτείνει λύσεις και παρουσιάζει το πρόγραμμά του για την υγεία, τη φορολογία, τη δημόσια διοίκηση, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, την ασφάλεια και τις επιχειρήσεις, μιλάει δηλαδή για το μέλλον, ο κ. Τσίπρας διχάζει τους Έλληνες, ευτελίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς και προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημιές στα εθνικά μας θέματα. Το κάνει γιατί πιστεύει ότι έτσι θα σωθεί από την εκλογική κατάρρευση. Αλήθεια, όμως, τι από αυτή την αστήρικτη σκανδαλολογία και την αντιδεξιά κενολογία, χωρίς καμία λέξη για το μέλλον, αφορά τους νέους μας που φεύγουν για το εξωτερικό, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πνίγονται από την έλλειψη ρευστότητας ή τους αγρότες που γονάτισαν από την φορολογία; Απολύτως τίποτα! Σε άλλα διλήμματα θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις επόμενες εθνικές εκλογές: Πρόοδος ή ιδεολογικές αγκυλώσεις; Αλήθεια ή λαϊκισμός και ψέματα; Ενότητα ή διχασμός; Αναποτελεσματικότητα ή σχέδιο και όραμα; Υπεράσπιση της πατρίδας ή εθνομηδενισμός; Είμαι βέβαιος ότι σ’ αυτά τα διλήμματα, θα δοθούν οι σωστές απαντήσεις. Θα αποδειχθεί ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελούν τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ενώσει του Έλληνες και να επουλώσει τις πληγές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».

Για την υπόθεση Novartis
Η ΝΔ χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ως πολιτική σκευωρία και ως μεθόδευση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων. Δικαιώνεται, αφού φαίνεται ότι καταλήγει σε φιάσκο. Αναμφίβολα αποτελεί σκάνδαλο με διεθνείς προεκτάσεις και αφορά στις σχέσεις των γιατρών με τη συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία. Αυτές τις σχέσεις διερευνούν στις άλλες χώρες. Στην Ελλάδα αναζητούνται ευθύνες σε πολιτικούς αντιπάλους. Η Δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της και έτσι πρέπει, όμως όσο και αν ακουστεί υπερβολικό, δυστυχώς, ορισμένοι δικαστές με τις πράξεις τους κάνουν πολιτική και αυτό είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία. Όσον με αφορά, μαζί με άλλους στη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας, δώσαμε μάχη για τον περιορισμό της σπατάλης και τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από τα 6 δις στα 2 δις ετησίως. Ο ΕΟΠΥΥ έχει από τη δική μας εποχή κλειστούς προϋπολογισμούς όσον αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη και τις διαγνωστικές εξετάσεις. Που ήταν λοιπόν η ζημία του Δημοσίου;

Συνέντευξη Αντώνη Μπέζα στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση Συνέντευξη Αντώνη Μπέζα στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 19, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.