π. Ηλίας Μάκος: "Ο Θεός δεν είναι απών από τον πόνο μας, αλλά είναι παρών και κρύβεται"

 
Μιλώντας με θέμα "καταστάσεις πόνου και τραγωδίες στη ζωή: Ο Θεός, που δεν φαίνεται, αλλά είναι παρών" ο π. Ηλίας Μάκος, στην τελευταία εσπερινή ομιλία για την περίοδο 2018-2019 στο ναό Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι "ο Θεός δεν είναι απών από τον πόνο μας, αλλά είναι παρών και κρύβεται. Και φανερώνεται στους ανθρώπους, που μπορούν να βλέπουν". Επεσήμανε ακόμη πως "η φανέρωση του Θεού στη ζωή μας είναι μυστική και πνευματική. Γι' αυτό λανθασμένα γεννιούνται ερωτήματα, όπως: Γιατί, Θεέ μου ο πόνος, γιατί η αδικία, γιατί η αρρώστεια ακόμη και σε μικρά παιδιά, που πάσχουν από καρκινώματα και τους πέφτουν τα μαλλιά και τα πρόσωπά τους είναι ωχρά; Ο κάθε πονεμένος δεν είναι παιδί Σου; Δεν είσαι Θεός αγάπης;Τι σχέση μπορεί να έχει η αγάπη σου με το μαρτύριό μου; Πως συνδυάζεται η καλοσύνη Σου με τη λογική του πόνου, με τη θλίψη; Ο κόσμος, που ζούμε είναι θανατηφόρος. Και αν δεν πεθάνουμε σήμερα, θα πεθάνουμε αύριο. Και αν σήμερα μας αναστήσει ο Χριστός, όπως τον Λάζαρο, ύστερα από λίγο καιρό θα φύγουμε από αυτό τον κόσμο. Και αν δεν φύγουμε με αρρώστια, θα φύγουμε με κάποιο άλλο τρόπο. Κάπως θα φύγουμε. Η παρουσία του Θεού είναι παρουσία, που δεν δίνει την αίσθηση της υγείας, της δύναμης ή της ατέλειωτης ζωής, αλλά δίνει την αίσθηση της σωτηρίας".
***
Ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Κωνσταντής, με αφορμή την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου ομιλιών, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές αυτής της περιόδου, αρχιμανδρίτες π. Μεθόδιο και Σεραφείμ της Μονής Γηρομερίου, καθώς και τον π. Ηλία Μάκο, τόνισε την ωφελιμότητα αυτών των συναντήσεων. Επίσης απηύθυνε αίτημα συμμετοχής στις δραστηριότητες της ενορίας, που, πραγματικά, είναι πολλές και ουσιαστικές, και κάλεσε τους πιστούς να συνδράμουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους και ανάλογα με τη διάθεσή τους, στα έργα ανακαίνισης του ναού.
π. Ηλίας Μάκος: "Ο Θεός δεν είναι απών από τον πόνο μας, αλλά είναι παρών και κρύβεται" π. Ηλίας Μάκος: "Ο Θεός δεν είναι απών από τον πόνο μας, αλλά είναι παρών και κρύβεται" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 19, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.