Τρεις Θεσπρωτοί δημοσιογράφοι, πριν 28 χρόνια, έγραψαν ανοιχτή επιστολή για το "Τσάμικο"

 
Έχουν περάσει από τότε 28 ακριβώς χρόνια. Ήταν Μάιος του 1991. Τρεις Θεσπρωτοί δημοσιογράφοι, ο ανταποκριτής του "ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ" Ιωαννίνων αείμνηστος Γιάννης Μαυρομάτης, ο συνεργάτης τοπικών εφημερίδων και στη συνέχεια εκδότης αείμνηστος Αλέξης Αναστασίου και ο νεαρός ρεπόρτερ του "Ελεύθερου" Αθηνών, κληρικός σήμερα, Ηλίας Μάκος, έγραψαν, υπέγραψαν, έστειλαν σε καρατικούς φορείς και δημοσίευσαν ανοιχτή επιστολή για το "Τσάμικο". 
 
Τότε δεν μιλούσε κανείς σχεδόν περί του "Τσάμικου", όχι μόνο στη Θεσπρωτία, όπου το θέμα θεωρούνταν ταμπού, αλλά και στην Ελλάδα, τη στιγμή, που είχε ξεκινήσει δειλά δειλά η διαστρεβλωτική προπαγάνδα των "Τσάμηδων". 
 
Σε δύο δακτυλογραφημένες σελίδες περιέγραψαν τα ιστορικά γεγονότα με τα εγκλήματα των Μουσουλμάνων "Τσάμηδων" και μάλλον προφητικά, επεσήμαναν ότι η "θέση πως το ζήτημα είναι ανύπαρκτο" εκ μέρους των ελληνικών αρχών, μπορεί να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει παράλογες απαιτήσεις και αιτιάσεις των "Τσάμηδων" στο μέλλον. 
 
Λειτουργεί εφυσηχαστικά, αλλά δεν αποτρέπει ενδεχόμενες προκλήσεις". 
 
Όπερ και εγένετο. 
Έτσι, για να θυμόμαστε ορισμένα πράγματα... 
 
Τρεις άνθρωποι, οι δύο δεν ζούν πλέον, πριν 28 χρόνια, υπερασπίστηκαν με θάρρος και από πατριωτικό καθήκον, λοιδωρούμενοι μάλιστα τότε από τοπικούς παράγοντες, την ιστορική αλήθεια, σπάζοντας το πέπλο της σιωπής για την υπόθεση αυτή. 
 
Η εξέλιξη των πραγμάτων δικαίωσε την αγωνία τους... 
ΚΑΤΟΨΗ
Τρεις Θεσπρωτοί δημοσιογράφοι, πριν 28 χρόνια, έγραψαν ανοιχτή επιστολή για το "Τσάμικο" Τρεις Θεσπρωτοί δημοσιογράφοι, πριν 28 χρόνια, έγραψαν ανοιχτή επιστολή για το "Τσάμικο" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 03, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.