Το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στο νομό Θεσπρωτίας



Πονοκέφαλο προκαλεί η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Θεσπρωτίας, στον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη κ. Θανάση Νέζη, ο οποίος και είναι υπεύθυνος για τη κατάρτιση των ψηφοδελτίων πανελλαδικά.

Και αυτό διότι, ενώ οι δύο άντρες έχουν "κλειδώσει", δεν συμβαίνει το ίδιο με τις δύο γυναίκες που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο.

Οι δύο άντρες, που οι υποψηφιότητά τους θεωρείται δεδομένη, είναι ο νυν βουλευτής κ. Βασίλης Γιόγιακας και ο πρώην βουλευτής του νομού κ. Αντώνης Μπέζας.

Όσον αφορά τις γυναίκες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro-news.gr, τηλεφώνημα έχει γίνει σε τουλάχιστον τρεις γυναίκες, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρώτη έλαβε τηλεφώνημα η νυν περιφερειακή σύμβουλος Ηπείρου κα Αντιγόνη Φίλη, η οποία, αν και δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, οι 2502 σταυροί που έλαβε, δεν περνάνε απαρατήρητοι.

Τηλεφώνημα έγινε και στην εκλεγμένη σήμερα δημοτική σύμβουλο Σουλίου κα Βασιλική Ντούκα, η οποία επίσης δεν κατάφερε να εκλεγεί με τον συνδυασμό του Νικόλα Κάτσιου, λαμβάνοντας μόλις 281 σταυρούς.
Τέλος, τηλεφώνημα δέχθηκε και η δικηγόρος και μέλος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας κα Έφη Λιοπιάρη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, από τις τρεις παραπάνω, μόνο η μία φαίνεται να απάντησε άμεσα θετικά. Πρόκειται για την κυρία Ντούκα, η οποία εκλήθη να στείλει το βιογραφικό της.
Η κυρία Λιοπιάρη απάντησε αρνητικά, αφού είναι δύσκολο για οποιονδήποτε νέο υποψήφιο, να προλάβει να κάνει προεκλογικό αγώνα, τρεις μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές.
Δεν ισχύει το ίδιο για την κυρία Φίλη, η οποία προέρχεται από εκλογική διαδικασία στις περιφερειακές εκλογές, έχοντας "φρέσκια" την επαφή της, με τους ψηφοφόρους σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία. Ωστόσο η κα Φίλη έχει θέσει τους όρους της, όπως το να είναι η μοναδική υποψήφια από την επαρχία της Παραμυθιάς.

Άλλα ονόματα γυναικών που έχουν πέσει στο τραπέζι, είναι της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Φιλιατών κας Βούλας Σκεύη, της εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Ηγουμενίτσας κας Χριστίνας Τζέλλου αλλά και αυτό της υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου με την παράταξη Καχριμάνη και πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Θεσπρωτίας κας Μυρτούς Λύκα.

Οι επίσημες αποφάσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τη Τρίτη.
Το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στο νομό Θεσπρωτίας Το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στο νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.