Τρία Νηπιαγωγεία από την Ήπειρο, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αγωγής υγείας e Twinnig

 
Τρία Νηπιαγωγεία από την Ήπειρο, το 11ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων με νηπιαγωγό την κ. Βελτσίστα Κατερίνα, το 31ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων με νηπιαγωγό την κ. Κατσαρού Βασιλική, καθώς και το Νηπιαγωγείο Γαρδικίου Θεσπρωτίας με νηπιαγωγό την κ. Κανερνή Διονυσία, έλαβαν φέτος μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αγωγής υγείας e Twinning με τίτλο“Healthy habits - happy kids” “Υγιεινές συνήθειες - χαρούμενα παιδιά” 
 
Είναι ένα έργο που επικεντρώνεται στη διατροφή, πώς να φροντίζουμε το σώμα και τα δόντια μας, πώς να εξαλείψουμε τα μικρόβια και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την σωματική και ψυχική υγεία μας. 
Τα παιδιά έμαθαν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής, της άσκησης, της διατήρησης της σωστής υγιεινής και της φροντίδας του σώματος. 
Επίσης ενημερώθηκαν για τους κινδύνους των ανθυγιεινών συμπεριφορών. 
Τα νήπια έμαθαν ότι είναι υπεύθυνα για να κάνουν υγιεινές επιλογές και να γνωρίζουν τους κινδύνους των ακατάλληλων συμπεριφορών. 
Η διδασκαλία των παιδιών σχετικά με τις υγιεινές συνήθειες στη νηπιακή ηλικία, θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν υγιείς συνήθειες στην ενηλικίωση. 
Στο έργο συμμετείχαν επίσης τέσσερα νηπιαγωγεία από την Ελλάδα από την Αρτέμιδα Αττικής, το Κιλκίς, την Καλλονή της Λέσβου και την Φολέγανδρο καθώς και σχολεία από την Βουλγαρία, Τουρκία, Αλβανία, Ουκρανία, Λιθουανία και Σερβία. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού περιοδικού που περιέχει την συνεργατική δουλειά των σχολείων.
Τρία Νηπιαγωγεία από την Ήπειρο, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αγωγής υγείας e Twinnig  Τρία Νηπιαγωγεία από την Ήπειρο, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αγωγής υγείας e Twinnig Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 23, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.