10 ερωτήσεις στον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα

10 ερωτήσεις στον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα
 

Στην ενότητα «10 ερωτήσεις» η paramythia-online.gr, φιλοξενεί τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσπρωτία Βασίλη Γιόγιακα


1. Γιατί εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής;
Για να συνεχίσω να είμαι δίπλα στους συμπατριώτες μου και να προσπαθώ το καλύτερο για εκείνους και τον τόπο μας, στηρίζοντας την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

2. Πως σχολιάζετε την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ;
Ήταν η τετραετία του τρίτου, αχρείαστου, μνημονίου, του «γονατίσματος» της μεσαίας τάξης, των 20 και βάλε περικοπών στις συντάξεις, της συμφωνίας των Πρεσπών, των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, των πειραματισμών στα πανεπιστήμια, των αποτυχιών στην Υγεία, στο μεταναστευτικό, στη ΔΕΗ. Μια τετραετία που – αν και θα «πονάει» τη χώρα για καιρό – οφείλουμε να ξεπεράσουμε το συντομότερο δυνατό.

3. Πως σχολιάζετε την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία;
Χωρίς ουσιαστική πρόοδο στην αξιοποίηση του λιμανιού, στη στήριξη των παραγωγών, την ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, όταν και τα τρία είναι απαραίτητα για να πάει καλύτερα η οικονομία της περιοχής μας.

4. Έχετε επιδείξει μεγάλη δράση για τις δημόσιες δομές υγείας της Θεσπρωτίας. Σε περίπτωση εκλογής σας, τι να περιμένουμε από εσάς για το συγκεκριμένο θέμα;
Ανάδειξη των ελλείψεων και πίεση για την αντιμετώπιση τουλάχιστον των πιο σημαντικών από αυτές, στο νοσοκομείο, στο ΕΚΑΒ και στα Κέντρα Υγείας. Θα δούμε επίσης με προσοχή τι καλύτερο μπορεί να γίνει ώστε το ΤΕΠ να λειτουργήσει ως μονάδα υποδοχής και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών.

5. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των 3 δήμων της Θεσπρωτίας;
Τα προβλήματα είναι γνωστά και είμαι βέβαιος ότι οι τοπικές αρχές, επανεκλεγείσες και νεοεκλεγείσες, έχουν και τη γνώση και τη βούληση να τα αντιμετωπίσουν.

6. Μιλώντας για αναπτυξιακή προοπτική του νομού, ποιοι θεωρείτε πως είναι οι παράγοντες που μπορούν να την προσφέρουν στην Θεσπρωτία;
Ο παράκτιος τουρισμός, οι εμπορικές και επιβατικές μεταφορές, η αγροτική παραγωγή, η κτηνοτροφία, οι υδατοκαλλιέργειες. Με βελτίωση των υποδομών και κίνητρα σε νέους αγρότες και σε νέους επιχειρηματίες να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας.

7. Κάνοντας την αυτοκριτική σας, πώς αξιολογείτε τη θητεία σας ως βουλευτής Θεσπρωτίας;
Αυτό που προσπάθησα ήταν να αναδείξω πραγματικά προβλήματα και να πιέσω για ουσιαστικά αποτελέσματα, όχι να κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Έσκυψα πάνω από τα προβλήματα χωρίς διακρίσεις και χαίρομαι που αυτό αναγνωρίζεται από τον κόσμο. Εργάστηκα και θέλω να συνεχίσω να δουλεύω ως εκπρόσωπος όλων των Θεσπρωτών.

8. Ποια η θέση σας για την φημολογούμενη συμφωνία της Κυβέρνησης με την Αλβανία;
Αν η αλβανική κυβέρνηση δε σεβαστεί με πράξεις τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας δε μπορούμε να μιλάμε για καμία συμφωνία.

9. Ποιες οι κύριες διαφορές των προγραμμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ;
Σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόγραμμα για την ανάπτυξη, είναι αλλεργικός στις επενδύσεις και δεν έχει σχέδιο ούτε για την ασφάλεια, ούτε για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Όταν μάλιστα κατάλαβε ότι στις εκλογές του Μαΐου τιμωρήθηκε από τη μεσαία τάξη που τόσο έβλαψε, άρχισε να αντιγράφει όπως όπως διάφορα σημεία του δικού μας προγράμματος. Οι διαφορές μας για το τι σημαίνει και πώς θα γίνει πράξη μια καλύτερη ζωή για όλους, είναι η μέρα με τη νύχτα!

10. Τι θα θέλατε να πείτε, με δυο λόγια, στους πολίτες της Θεσπρωτίας εν όψει των εκλογών της Κυριακής;
Θέλω να τους ζητήσω να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία, να της δώσουν την ευκαιρία και τη δύναμη για να γίνει η καλύτερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα μετά τη μεταπολίτευση, να δώσουν ισχυρή φωνή στη Θεσπρωτία. Κάθε μία ψήφος είναι πολύτιμη, για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, για τον τόπο μας!
10 ερωτήσεις στον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα 10 ερωτήσεις στον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.