Η συνεισφορά του Γιόγιακα στην καταβολή αποζημίωσης στους παραγωγούς κλημεντίνης - Του Άγγελου Ντόρκου

Η συνεισφορά του Γιόγιακα στην καταβολή αποζημίωσης στους παραγωγούς κλημεντίνης - Του Άγγελου Ντόρκου

Θέμα ημερών φαίνεται ότι είναι η καταβολή αποζημίωσης στους παραγωγούς κλημεντίνης σε όλη τη Θεσπρωτία για την καταστροφή της παραγωγής τους το 2018. 
Με κοινή απόφαση των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών η αποζημίωση εντάχθηκε σε πρόγραμμα ενισχύσεων de minimis, σε συνέχεια εισήγησης του ΕΛΓΑ. 
Οι παραγωγοί θα λάβουν ενίσχυση 70 ευρώ ανά στρέμμα, ποσό μικρότερο σε σχέση με αυτό που είχαν λάβει αντίστοιχοι συνάδελφοι τους ροδακινοπαραγωγοι, στους οποίους η ενίσχυση έφτασε τα 100 έως 120 ευρώ. 
Απλά αναφέρω ότι τα ροδάκινα έχουν μικρότερο κόστος παράγωγης και τιμή πώλησης ίση η μεγαλύτερη σε σχέση με τα ,μανταρίνια για να αναλογιστεί κανείς ότι αυτά τα 70 ευρώ είναι σχεδόν τίποτε. 
Μεγάλο μερίδιο έστω και για αυτή την μικρή ενίσχυση θεωρώ πως έχει ο Βασίλης Γιογιακας. 
Έχω αρθογραφήσει και στο παρελθόν για την ανησυχία του και την θέληση να τονωθούν οι παραγωγοί που πραγματικά καταστρέφονται. 
Άλλωστε για τη θετική εξέλιξη του θέματος είχε προδιαθέσει τον Βασίλη Γιόγιακα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές από τον περασμένο Απρίλιο. 
Ως βουλευτής Θεσπρωτίας ο Β. Γιόγιακας είχε αναδείξει το θέμα με σχετική ερώτηση τον Ιούλιο του 2018 και, στη συνέχεια, με συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ενώ είχε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και τα συναρμόδια Υπουργεία, κρατώντας ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας με τους μανταρινοπαραγωγούς του νομού.


 
Η συνεισφορά του Γιόγιακα στην καταβολή αποζημίωσης στους παραγωγούς κλημεντίνης - Του Άγγελου Ντόρκου Η συνεισφορά του Γιόγιακα στην καταβολή αποζημίωσης στους παραγωγούς κλημεντίνης - Του Άγγελου Ντόρκου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.