Σκέψεις για τις εκλογές της Κυριακής - Του Γιάννη Γεωργίου

Σκέψεις για τις εκλογές της Κυριακής - Του Γιάννη Γεωργίου


Αγαπητοί/ές συμπολίτες/ισσες,
Μπροστά στην κάλπη της 7ης Ιουλίου που σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά το ζητούμενο είναι να εντοπιστούν τα αιτήματα εκείνα που θα διαμορφώσουν το εγγύς μέλλον.
Κάνοντας λοιπόν έναν απολογισμό της μέχρι σήμερα κατάστασης αυτά που ζούμε τόσο στον αγαπημένο τόπο μας στη Θεσπρωτία όσο και γενικότερα είναι: μείωση των νέων συντάξεων μέχρι 40% με το νόμο Κατρούγκαλου, περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων μέσω της αύξησης του ΦΠΑ και λοιπών φόρων κατανάλωσης στα είδη πρώτης ανάγκης, ξεχαρβάλωμα κάθε μορφής ελέγχου και επιβολής της εργατικής νομοθεσίας με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για 4ωρη εργασία να δουλεύουν συχνά για 6 ή και 8 ώρες με μισθούς 300 ευρώ, ξεριζωμός και νέα μετανάστευση για τα παιδιά μας.
Επίσης υπερφορολόγηση και προκαταβολή 100% φόρου για κάθε επιχειρηματική και αγροτική δραστηριότητα, νομοθέτηση από το 2016 0% φόρο για τους εφοπλιστές!, άκρατος κομματισμός και αναξιοκρατία σε κάθε δημόσια υπηρεσία με αποτέλεσμα σε κάθε έκτακτο γεγονός όπως οι φωτιές στην Αττική να υπάρχει πλήρης παράλυση του κρατικού μηχανισμού που στοίχισε τη ζωή σε 100 συμπολίτες μας (η πιο πολύνεκρη τραγωδία εν καιρώ ειρήνης της πατρίδας μας).
Επιπλέον δημόσιες μονάδες υγείας αποψιλωμένες από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σχολεία με ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, πολυήμερες καταλήψεις σχολείων από ολιγομελείς ομάδες καταληψιών υπό την ανοχή των αρμόδιων εκπαιδευτικών αρχών, με αποτέλεσμα τη διάλυση, ιδιαίτερα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Αυτοί που νομοθέτησαν και εξέθρεψαν με την πολιτική τους στάση τις προαναφερθέντες καταστάσεις εμφανίζονται τώρα ως εγγαστρίμυθοι του Ανδρέα Παπανδρέου για να (ξανα)πουλήσουν «αριστερά» φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ότι η ελπίδα ξανάρχεται κτλ., στήνουν ολισθηρές ‘γέφυρες’ και νοσηρές ‘προοδευτικές συμμαχίες’ στις οποίες οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πλούσια ανταλλάγματα (από υπουργικούς μισθούς μέχρι θεσούλες και λοιπά ρουσφέτια) με αντίστοιχα γλειώδη παραδείγματα και στη Θεσπρωτία.
Επομένως το μεγαλύτερο αίτημα της σημερινής συγκυρίας είναι η ανατροπή όλων αυτών των χρόνιων καταστάσεων που αναφέρθηκαν πιο πριν, ανατροπή που προϋποθέτει την αλλαγή καθενός και καθεμιάς από εμάς, αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή τρόπου σκέψης και συνειδήσεων και κίνηση προς την ευρωπαϊκή κοίτη της σοσιαλδημοκρατίας (η κατεξοχήν εφαρμοσμένη ιδεολογία της ευημερίας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής). Δεν ξέρω αν το Κίνημα Αλλαγής με τα κοινωνικά αποθέματα που διαθέτει θα δικαιώσει τον τίτλο του, πάντως γνωρίζω σίγουρα πως κάθε προοδευτικός πολίτης αξίζει να το ξαναεμπιστευτεί.

Ιωάννης Γεωργίου
Αιρετός του ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗ.ΣΥ. Θεσπρωτίας (πασοκ-δημαρ) στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.


 
Σκέψεις για τις εκλογές της Κυριακής - Του Γιάννη Γεωργίου Σκέψεις για τις εκλογές της Κυριακής - Του Γιάννη Γεωργίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2019 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Αγαπητε φιλε Γιαννη θα συμφωνησω μαζι σου προσθετοντας τα εξης : Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να δικαιωσει ,στη σημερινη συγκυρια , τον τιτλο του θα πρεπει να μετασχηματιστει στο πρωτο Σοσιαλδημοκρατικο κομμα στην Ελλαδα που θα αξιοποιησει τις καταβολες και απο το πατριωτικο ΠΑΣΟΚ και απο το εκσυγχρονιστικο ΠΑΣΟΚ της μεταπολιτευσης αλλα και βασικα στοιχεια του σοσιαλισμου με κεντρο τον ανθρωπο της ανανεωτικης αριστερας. Ομως ο δρομος αυτος σημερα και αυριο δεν θα διαμορφωθει απο οσους ονειρευονται μετεκλογικες συνεργασιες ειτε δεξια ειτε αριστερα . Οι διαφορες της Ελληνικης Κεντροαριστερας οπως εκφραζεται σημερα απο το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εινσι μονο πολιτικες και ιδεολογικες αλλα διαφορες ηθους ,υφους και πολιτικης πρακτικης.Διαφορες μεταξυ της πολιτικης μετριοπαθειας και του πολιτικου κυνισμου.Αποδειξη οτι την τετραετη διακυβερνηση του την χαρακτηριζει η παντελης απουσια αριστερης μεταρρυθμιστικης σφραγιδας σε καθετομεα της Δημοσιας ζωης.Να γιατι οσοι ονειρευονται μετεκλογικες συνεργασιες του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ ειτε δεξια ειτε
    αριστερα ειτε θελουν οι πρωτοι να νομιμοποιησουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως χορηγο της Δεξιας ειτε οι δευτεροι να απαλυνουν την πικρα της πρωτη φορα αριστερης αντιπολιτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτο η ψηφος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ειναι ψηφος αριστερης αλλαγης και οχι Μητσοτακικης.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ
    ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΗΘΟΥΣ ΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΥΝΙΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ. Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!! ΟΣΟΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΤΕ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ Η ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗ ΟΙΚΤΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.