Ηγουμενίτσα: "Γιε μου, αν δεις άτομο να περιμένει στη διάβαση… πάτα γκάζι να φύγεις!"

Ηγουμενίτσα: "Γιε μου, αν δεις άτομο να περιμένει στη διάβαση… πάτα γκάζι να φύγεις!"
 
 

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα στη "ζούγκλα" που αποκαλούμε πόλη της Ηγουμενίτσας, που ευτυχώς δεν αποδείχθηκε μοιραίο. 
Κατεβαίνοντας με το αυτοκίνητο την Εθνικής Αντίστασης και απέναντι από την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με κατεύθυνση προς το Πάνθεον, ηλικιωμένη συμπολίτης μας περίμενε στη διάβαση στα δεξιά για να περάσει απέναντι. 
 
Σεβόμενος πάντα τον οδικό κώδικα αλλά και την αξιοπρέπεια των πεζών συμπολιτών, μείωσα ταχύτητα και τελικά σταμάτησα στη διάβαση, περιμένοντας με υπομονή. 
Η εν λόγω ηλικιωμένη λοιπόν ξεκινά να περνά τη διάβαση, χωρίς να περιμένει ότι ίσως η ενέργεια αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή της. 
 
Ευτυχώς εκείνη την ώρα κοίταξα στον αριστερό καθρέφτη και συνειδητοποιώ ότι πλησιάζει περίπου 15 μέτρα πιο πίσω μια άλλη συμπολίτης μας οδηγός με μεγάλη ταχύτητα στην αριστερή λωρίδα με στόχο να στρίψει προς την οδό Ευαγγελίστριας, προς τον ΟΤΕ, χωρίς να έχει υποψιαστεί ότι περιμένω να περάσει πεζός. 
 
Βλέποντας λοιπόν το μοιραίο σενάριο να "παίζει" στο μυαλό μου σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας, αμέσως έβγαλα το χέρι από το παράθυρο και έκανα σήμα με γρήγορες κινήσεις για να κόψει ταχύτητα. 
 
Και όλα αυτά ενώ η ηλικιωμένη έχει φτάσει σχεδόν στο μέσο του δρόμου και ετοιμάζεται να μπει στη άλλη λωρίδα. 
 
Η οδηγός αρχικά ελαττώνει ελάχιστα ίσως αναλογιζόμενη ότι της έκανα σήμα για ύπαρξη αστυνομίας και εν συνεχεία "πλακώνεται" στα φρένα, σταματώντας, ευτυχώς, ένα μέτρο περίπου από την τρομοκρατημένη γριούλα…. 
 
Σκέψεις πολλές περνάνε από το μυαλό σου σε τέτοιες περιπτώσεις. 
Σκέψεις όπως το γεγονός ότι πλέον αδιαφορούμε για τους πεζούς συμπολίτες μας και μας λείπει η στοιχειώδης παιδεία οδικής συμπεριφοράς. 
 
Όπως το γεγονός ότι οι διαβάσεις είναι πλέον αόρατες, γιατί έχουν σβηστεί προ πολλού. 
Πώς να φαίνονται άλλωστε όταν βάφονται με μη προβλεπόμενα υλικά, για τα μάτια του κόσμου μόνο πριν τις παρελάσεις και τα καρναβάλια; 
 
Τι θα γινόταν αν δεν είχα βγάλει το χέρι από το παράθυρο για να κάνω σήμα;

Σε εσένα τα λέω γιε μου αυτά τα πράγματα για να ξέρεις. Πάτα γκάζι να φύγεις. Ίσως να αποτρέψεις ένα θανατηφόρο ατύχημα. 
 
Ένα πατέρας και παρά λίγο ... "παθητικός" δολοφόνος
Ηγουμενίτσα: "Γιε μου, αν δεις άτομο να περιμένει στη διάβαση… πάτα γκάζι να φύγεις!" Ηγουμενίτσα: "Γιε μου, αν δεις άτομο να περιμένει στη διάβαση… πάτα γκάζι να φύγεις!" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.