"Τάξη" στις δράσεις αναψυχής στον ποταμό Αχέροντα

"Τάξη" στις δράσεις αναψυχής στον ποταμό Αχέροντα

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας επαναπροκηρύσει συνοπτικό διαγωνισμό για τη Σύμβαση Γενικών Υπηρεσιών: «Φέρουσα ικανότητα και κατευθύνσεις για την ανάδειξη και τη διαχείριση των επισκεπτών στην προστατευόμενη περιοχή των Στενών Αχέροντα» με εκτιμώμενη αξία 36.500,00 € χωρίς ΦΠΑ. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.
Το αντικείμενο του διαγωνισμού αφορά στον σχεδιασμό της άσκησης δράσεων αναψυχής και οικοτουριστικών δραστηριοτήτων ήπιας μορφής, καθώς και στην αποτύπωση κατευθύνσεων για την ορθολογική διαχείριση των επισκεπτών στα Στενά του Αχέροντα, η οποία δέχεται μεγάλες πιέσεις από την άναρχη ανάπτυξη οικοτουριστικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες οπότε παρατηρείται και αυξημένος αριθμός επισκεπτών. Το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις:
Η Φάση Α περιλαμβάνει (α) την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης σε σχέση με την άσκηση των τουριστικών και αναψυχικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, καθώς και της κίνησης των επισκεπτών και (β) την αποτύπωση των πιέσεων που ασκούνται από τις αναψυχικές δραστηριότητες.
Η Φάση Β περιλαμβάνει (α) τη σύνταξη κατευθύνσεων για τη διαχείριση των επισκεπτών με εκτίμηση της φέρουσας ικανότητας και (β) τη σύνταξη προτάσεων για δράσεις και παρεμβάσεις για τον σχεδιασμό και την προώθηση του αειφόρου τουρισμού στην περιοχή.
Η υλοποίηση του εν λόγω έργου θα αποτελέσει βασικό εργαλείο για την αειφορική διαχείριση της περιοχής με την ανάπτυξη ηπίων μορφών τουρισμού, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα, την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής, την ισορροπία μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και προστασίας φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Η εφαρμογή των προβλεπόμενων, από τα παραδοτέα της δράσης, θα συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των αυξημένων πιέσεων που δέχεται η προστατευόμενη περιοχή με την τήρηση οργανωτικών και διοικητικών μέτρων και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων συμβατών με την ανάγκη προστασίας της.

Η εν λόγω Διακήρυξη καταχωρήθηκε στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) και η προκήρυξη (περίληψη της παρούσας Διακήρυξης), αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο http://et.diavgeia.gov.gr/ .
Επιπλέον τα τεύχη είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής, στη διεύθυνση (URL):
www.kalamas-acherontas.gr στην διαδρομή:http://www.kalamas-acherontas.gr/anakoinwseis-prokyrhxeis όπου καταχωρήθηκε στις 20-09-2019.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 18-10-2019 και ώρα 11:00 π.μ, όπου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών, που έχουν έγκαιρα υποβληθεί, από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην αναθέτουσα αρχή (τηλ. 2665021319) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

"Τάξη" στις δράσεις αναψυχής στον ποταμό Αχέροντα  "Τάξη" στις δράσεις αναψυχής στον ποταμό Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.