Απορρίμματα σε θέσεις εντός της Προστατευόμενης Περιοχή των Εκβολών Καλαμά

Απορρίμματα σε θέσεις εντός της Προστατευόμενης Περιοχή των Εκβολών Καλαμά 


           
Μετά από επόπτευση στην Προστατευόμενη Περιοχή των Εκβολών Καλαμά (25-09-2019) και ειδικότερα στην περιοχή που γειτνιάζει άμεσα με τη λιμνοθάλασσα «Ρηχό» (πίσω από το Δρέπανο), παρατηρήθηκε συγκέντρωση απορριμμάτων όπως αστικά, οικοδομικά κ.α., μέρος των οποίων απεικονίζεται στη φωτογραφία που ακολουθεί. Συγκεντρώσεις των απορριμμάτων, χωρίς όμως αυτά να περιορίζονται μόνο σε αυτές, εντοπίστηκαν στα σημεία που φαίνονται στο συνημμένο απόσπασμα δορυφορικής εικόνας (σημεία 1 – πλησίον της λιμνοθάλασσας «Ρηχό» και 2 – κάδος που έχει ανατραπεί).


Σχετικά με το θέμα, έχει υπάρξει προηγούμενη αλληλογραφία μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε περίοδο που η τουριστική επισκεψιμότητα των υπό συζήτηση περιοχών ήταν υψηλή, με αντίστοιχη ένταση στην παραγωγή απορριμμάτων. Ως αποτέλεσμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες (όπως ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας) μας είχαν ενημερώσει ότι δεν ήταν σε θέση «να επιτηρούν και να ελέγχουν σε καθημερινή βάση το επίπεδο καθαριότητας και ευπρέπειας των χώρων». Παρά το γεγονός ότι πλέον βρισκόμαστε σε περίοδο που η τουριστική επισκεψιμότητα έχει μειωθεί (οπότε δεν παράγονται απορρίμματα με το ρυθμό που παράγονταν κατά τη θερινή περίοδο), εξακολουθούν να καταγράφονται συγκεντρώσεις απορριμμάτων.
            Εξαιτίας του γεγονότος ότι με τις πρώτες αυξημένες κατακρημνίσεις και την αύξηση της έντασης των ανέμων, τα εν λόγω απορρίμματα θα καταλήξουν στην παρακείμενη λιμνοθάλασσα υποβαθμίζοντάς τη από οικολογικής και παραγωγικής άποψης μέχρι και αισθητικής, οι κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες χρειάζεται πλέον να εξετάσουν τη δυνατότητα άμεσης απομάκρυνσης των απορριμμάτων.
Απορρίμματα σε θέσεις εντός της Προστατευόμενης Περιοχή των Εκβολών Καλαμά Απορρίμματα σε θέσεις εντός της Προστατευόμενης Περιοχή των Εκβολών Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.