Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού "TourNatur" στη Γερμανία

Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού "TourNatur" στη Γερμανία


Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο στο Ντίσελντορφ Γερμανίας στις 6-8 Σεπτεμβρίου 2019, συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Ηπείρου, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού η οποία αναπτύσσεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς στην Ήπειρο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχε για πρώτη φορά και ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας τoν οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Μάρκος Νικολάου.
O Φορέας Διαχείρισης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις Προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου Νatura 2000, χωρικής του αρμοδιότητας, που βρίσκονται στο Ν. Θεσπρωτίας και στο Ν. Πρέβεζας, να αναδείξει τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται εντός των ορίων των περιοχών αυτών καθώς και τις αναπτυσσόμενες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που λαμβάνουν χώρα, όπως πεζοπορία, κολύμβηση, Αλεξίπτωτο Πλαγιάς ή παραπέντε, ποδηλασία, θαλάσσια σπορ, αναρρίχηση, rafting, kayak, κ.ά. Επίσης διέθεσε στους επισκέπτες της έκθεσης ενημερωτικό υλικό και προβλήθηκε βίντεο (στη γερμανική γλώσσα) με φωτογραφικό υλικό σχετικό με την βιοποικιλότητα των περιοχών του Φορέα Διαχείρισης.

Η «TourNatur» είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού στην Ευρώπη.  Η έκθεση προσφέρει, κάθε χρόνο, την ευκαιρία στους επισκέπτες όλων των ηλικιών να πληροφορηθούν τις πραγματικά βιώσιμες μορφές διακοπών, να γνωρίσουν πολλές περιοχές με δημοφιλή πράσινα μονοπάτια πεζοπορίας και να συγκεντρώσουν εξειδικευμένες σχετικές πληροφορίες από τους εκατοντάδες τουριστικούς πράκτορες και εθνικούς φορείς τουρισμού από όλο τον κόσμο, που συμμετέχουν σε αυτήν.
Η προσέλευση των επισκεπτών ήταν μεγάλη, η οποία ξεπέρασε τα 45.000 άτομα ενώ οι συμμετοχές εκθετών ανήλθαν σε 250, με 15 περίπτερα που αφορούσαν φορείς περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κ. Νικολάου Μάρκος συναντήθηκε με την  κα. Ιουλία Μαρκούλα Δ/ντρια Τουρισμού, και τους  Περιφερειακούς συμβούλους κα Αναστασία Σίμου-Τάσιου και  κ. Ηλία Γκαρτζονίκα, που παραβρέθηκαν ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου. Συνομίλησε επίσης τον κ. Ευάγγελο Αθανασίου Πρόεδρο απόδημων Ηπειρωτών, την κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου Ελληνίδα Πρόξενο, τον κ. Δημήτρη Αξούργο Δήμαρχο της πόλης Σβέρτε, καταγόμενο από την Ήπειρο και με τους επαγγελματίες του τουρισμού. Σκοπός της συνάντησης υπήρξε η στοχευμένη προβολή των προορισμών και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τον εναλλακτικό τουρισμό για την  περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας με αντίστοιχους επαγγελματίες του Νομού Θεσπρωτίας.














Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού "TourNatur" στη Γερμανία Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού "TourNatur" στη Γερμανία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.