Πέρδικα: Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρδικα: Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν (+ΒΙΝΤΕΟ)





Στις 26 Αυγούστου 2016, είχαμε δημοσιεύσει καταγγελία συμπολίτη μας, για οικοδομή που χτιζόταν μέσα στο κεντρικό ρέμα ομβρίων υδάτων στην Πέρδικα Ηγουμενίτσας.

Το συγκεκριμένο ρέμα είναι το μεγαλύτερο και κεντρικότερο της Πέρδικας που συγκεντρώνει τον χειμώνα τα περισσότερα νερά της περιοχής. 

Μάλιστα είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο πλημμύρας στην περιοχή και είχαμε καλέσει την πολεοδομία του Δήμου Ηγουμενίτσας και τη Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Ηπείρου να μεταβούν άμεσα στο σημείο για αυτοψία και χαρτογράφηση του ρέματος. 

Τότε δεν είχε ενδιαφερθεί κανένας και δυστυχώς πολύ σύντομα, στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, γίναμε "μάντης κακών", αφού με τις πρώτες βροχές η περιοχή πλημμύρισε, προκαλώντας ζημιές σε διπλανό αγρόκτημα όπου παραλίγο να πνιγούν τα ζώα του ιδιοκτήτη

Από τότε πέρασαν 3 ολόκληρα χρόνια και η οικοδομή ολοκληρώθηκε, έχοντας εξασφαλίσει ο ιδιοκτήτης του, όλες τις απαραίτητες άδειες.


Για να φτάσουμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ενημέρωσε το σώμα, πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ζητάει να εκτραπεί το ρέμα προς άλλη κατεύθυνση και πως η μεταφορά του, θα κοστίσει στον Δήμο Ηγουμενίτσας, πάνω από 600.000 ευρώ.

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε άλλη παρόμοια περίπτωση στην Πλαταριά, όπου ο Δήμος Ηγουμενίτσας χρειάστηκε και εκεί να ξοδέψει 600.000€.

Χρήματα που όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο κ. Λώλος, δεν περισσεύουν από τα ταμεία του Δήμου.

Εν κατακλείδι, κάποιος έχτισε μέσα σε ρέμα, έχοντας οικοδομική άδεια, δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα με πλημμύρες και τώρα καλούνται οι φορολογούμενοι να πληρώσουν πάνω από 600.000 ευρώ για την αποκατάστασή του.

Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν και δη στον μικρό μας Δήμο.

Πέρδικα: Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν (+ΒΙΝΤΕΟ) Πέρδικα: Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.