Λαμπρά εόρτασε η Κεστρίνη Θεσπρωτίας τον άγιο Μηνά και κατακλύστηκε από πλήθος πιστών - thespro.gr - Ηγουμενίτσα, Θεσπρωτία

Post Page Advertisement [Top]


Λαμπρά εόρτασε η Κεστρίνη Θεσπρωτίας τον άγιο Μηνά και κατακλύστηκε από πλήθος πιστών


Λαμπρά εόρτασε η Κεστρίνη τον άγιο Μηνά και κατακλύστηκε από πλήθος πιστών. Με διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις. 
Η προσέλευση των πιστών απ΄ όλα τα μέρη της Θεσπρωτίας ήταν πολύ μεγάλη. 
Κληρικοί από τη Θεσπρωτία, αλλά και από τη Λευκίμη συμμετείχαν στις ιεροπραξίες και στη λιτανεία της εικόνας του αγίου με τη συνοδεία της παιδικής φιλαρμονικής μπάντας του δήμου Φιλιατών. 
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ. ά. 

Μιλώντας και κατά τον εσπερινό και κατά τη θεία λειτουργία ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος σημείωσε ότι "με την πίστη του στο Θεό ο άγιος Μηνάς υπέμεινε σκληρές δοκιμασίες. Έχοντας οικειωθεί το πλούτο και την ευφροσύνη της αιώνιας ζωής, θεώρησς σκουπίδια τα θέλγητρα της πρόσκαιρης. Με την πίστη δέχτηκε τις θλίψεις και το μαρτύριο. Η απέραντη ευφροσύνη, που γεννήθηκε από την πίστη του, καταβρόχθισε τη σκληρότητα του πόνου. Έτσι, στη διάρκεια οδυνηρών βασάνων, ένιωθε μόνο τέρψη. Με την πίστη του βυθίστηκε στα βάθη της ταπεινοφροσύνης. Με την πίστη θαυματούργησε. Με τα καθαρά μάτια της πίστεως είδε πως οι ανθρώπινες θυσίες στο Θεό δεν είναι παρά τα χαρίσματα του Θεού στον άνθρωπο, χρέη του ανθρώπου στο Θεό, αχρείαστα σ’ Εκείνον αλλά απαραίτητα και σωτήρια για τον άνθρωπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib