Θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου σε επίπεδο δεκαμήνου

Θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου σε επίπεδο δεκαμήνου


To τέλος της τουριστικής σεζόν επηρέασε σημαντικά τη μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα της παράκτιας ζώνης της Ηπείρου, αφού φέρνει αρνητικό ισοζύγιο θέσεων μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων για το μήνα Οκτώβριο τόσο σε Πρέβεζα όσο και Θεσπρωτία. 

Και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες οι προσλήψεις ανήλθαν σε 7.832 και οι απολύσεις σε 1.708(μείον 1708 θέσεις). 

Συγκεκριμένα στην Πρέβεζα το ισοζύγιο είναι αρνητικό κατά 1.548 θέσεις και στη Θεσπρωτία κατά 923, ενώ σε Άρτα και Ιωάννινα είναι θετικό κατά 222 και 541 θέσεις αντίστοιχα. 

Σε επίπεδο δεκαμήνου ωστόσο το ισοζύγιο και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου είναι θετικό στην Άρτα κατά 521 θέσεις, στη Θεσπρωτία κατά 586, στα Ιωάννινα κατά 1357 και στην Πρέβεζα κατά 581. 

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, τον Οκτώβριο πάντοτε παρουσιάζεται αρνητικό ισοζύγιο, που οφείλεται στην προσωρινή αποχώρηση των εποχικά απασχολουμένων λόγω τερματισμού της θερινής τουριστικής περιόδου. 

«Παρά τη μείωση στα στοιχεία του Οκτωβρίου, τα θετικά αποτελέσματα των προηγουμένων μηνών συνδράμουν σε μεγάλο βαθμό, ώστε να μην επηρεάζεται η μέχρι τώρα θετική εξέλιξη, που αποτυπώνεται και στα στοιχεία για το α’ δεκάμηνο του έτους 2019. Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου δεκάμηνου του έτους 2019 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 161.869 νέες θέσεις εργασίας», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.
Θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου σε επίπεδο δεκαμήνου Θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου σε επίπεδο δεκαμήνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.