Το ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Το ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας


Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία η σημερινή (η 3η Δεκεμβρίου), και το ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας έδειξε για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο!
Σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, οι μαθητές του ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο κα Αγγελική Τζοβάρα για το σεβασμό στα διαφορετικά άτομα, στα άτομα με ιδιαίτερα χαρίσματα και ικανότητες!!!
Ξεκίνησε την ομιλία της τονίζοντας πως η διαφορετικότητα αποτελεί μέρος της μελλοντικής καθημερινότητας των εφήβων, οι οποίοι, στην πορεία της ζωής τους, εκ των πραγμάτων, θα βρεθούν σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες, με ποικίλες κουλτούρες. "...Πρέπει να γίνει μέρος της συνείδησης όλων μας η αποδοχή και ο σεβασμός της διαφορετικότητας, σε επίπεδο καταγωγής, αρτιμέλειας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εργασίας και πολλών άλλων παραμέτρων. Όλοι είμαστε διαφορετικοί μα τόσο ίδιοι στη βάση μας ταυτόχρονα...", είπε μεταξύ άλλων.
Άκρως συγκινητική, η παρουσία της κας Βούλας Κατσούλη, μαθήτριας του Εσπερινού ΓΕ.Λ. Ηγ/τσας και πρωταθλήτρια στίβου Ελλάδος ΑμεΑ, σε δίσκο και ακόντιο!!!
Καταχειροκροτούμενη από μαθητές και εκπαιδευτικούς, σε μια πραγματική κατάθεση ψυχής, μας μίλησε για τη ζωή της, τις πολλαπλές δυσκολίες που συνάντησε, την "απουσία" της Πολιτείας αλλά για το δικαίωμα όλων στη ζωή, για το οποίο και αγωνίζεται με ψυχικό σθένος και αποφασιστικότητα!
Το αναπηρικό αμαξίδιο δεν την καθήλωσε, απεναντίας την "πείσμωσε", την έκανε πιο δυνατή, ώστε να παλεύει για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.
Έχοντας δίπλα της την οικογένειά της και καλούς φίλους να την ενθαρρύνουν, προσπαθεί συνεχώς καινούρια πράγματα!!!
Έτσι, δοκίμασε τις δυνάμεις της στην οδήγηση, στην επίδειξη μόδας για ΑμεΑ, στον αθλητισμό, με εξαιρετικές μάλιστα επιδόσεις!!!
Επόμενος στόχος της, όπως ανέφερε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της εκδήλωσης κα Αλέκα Κοτσώνη, προλογίζοντάς την, είναι να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο, αλλά και να σπουδάσει Ψυχολογία και να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια, κάτι που της ευχόμαστε ολόψυχα!!!
Πρόσβαση στο όνειρο έχουμε όλοι μας, ανέφερε από το ξεκίνημα κιόλας της ομιλίας της η κα Ηρώ Στεφάνου, λογοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια στο Τμήμα Εργοθεραπείας του ΔΙΕΚ Ηγ/τσας, η οποία συνοδεύει εθελοντικά τη Βούλα Κατσούλη σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις! Απευθύνοντας ερωτήσεις στη Βούλα, έβαλε, με βιωματικό τρόπο, τους μαθητές στη συζήτηση, οι οποίοι πήραν δύναμη από τη δύναμη της Βούλας Κατσούλη, παροτρύνοντάς τους να μην λιγοψυχούν στη ζωή τους και να μην τα παρατάνε με την πρώτη δυσκολία...
Το ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας Το ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.